information

Volledige reisgids voor Mexico

De volledige Mexico Reisgids 2023 heeft alles wat je wilde weten voor je reis naar Mexico! En als dat niet zo is, laat dan een reactie achter aan het einde, dan doen we ons best om te vinden

In This Article

Welkom in Mexico! Deze reisgids is ontworpen om u te helpen het meeste uit uw verblijf in dit bruisende en diverse land te halen. Van de bruisende steden Mexico-Stad en Guadalajara tot de prachtige stranden van Cancún en Puerto Vallarta, Mexico heeft voor elk wat wils, zoals u snel genoeg zult ontdekken.

Deze gids geeft je alle informatie die je nodig hebt om je reis te plannen, inclusief gedetailleerde beschrijvingen van de beste plekken om te bezoeken, de beste restaurants en bars, en de beste activiteiten om te doen, dus vergeet niet om de links te bekijken. We geven je ook tips over hoe je veilig en gezond kunt reizen in Mexico.

We geven u informatie over de cultuur en gewoonten van Mexico en advies over hoe u zich door het land kunt verplaatsen. Of u nu op zoek bent naar een ontspannen strandvakantie of naar een avontuurlijke verkenning van het land, deze reisgids zal u helpen het meeste uit uw verblijf in Mexico te halen.

Dus, laten we beginnen!

Veiligheid in Mexico

Reizen naar Mexico kan een veilige en plezierige ervaring zijn als u de nodige voorzorgsmaatregelen neemt. Het is belangrijk om onderzoek te doen naar de gebieden die u wilt bezoeken, u bewust te zijn van uw omgeving en basisveiligheidsmaatregelen te nemen zoals geen grote hoeveelheden contant geld bij u hebben of dure sieraden dragen. Het is ook belangrijk om op de hoogte te zijn van de lokale wetten en gebruiken en om gebieden te vermijden die bekend staan als gevaarlijk. Daarnaast is het belangrijk om je bewust te zijn van de kans op natuurrampen, zoals orkanen en aardbevingen, en om een plan te hebben voor noodgevallen.

Reizen naar Mexico kan een veilige en plezierige ervaring zijn als u de nodige voorzorgsmaatregelen neemt. Het is belangrijk om onderzoek te doen naar de gebieden die u wilt bezoeken, u bewust te zijn van uw omgeving en basisveiligheidsmaatregelen te nemen zoals geen grote hoeveelheden contant geld bij u hebben of dure sieraden dragen. Het is ook belangrijk om op de hoogte te zijn van de lokale wetten en gebruiken en om gebieden te vermijden die als gevaarlijk bekend staan. Daarnaast is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de kans op natuurrampen, zoals orkanen en aardbevingen, en een plan te hebben voor noodgevallen. 

Plaatsen om te vermijden in Mexico

De belangrijkste regel is om je gezond verstand te gebruiken in elke plaats die je bezoekt, elke stad in Mexico heeft betere en slechtere gebieden, maar zolang je geniet van je reis zonder jezelf in duidelijk gevaar te brengen, zal alles goed komen.

Het wordt over het algemeen aangeraden om de grensgebieden (zowel het noorden als het zuiden) in Mexico te vermijden vanwege de hoge criminaliteit en het geweld in verband met drugshandel en illegale migratie. Als je over land de grens moet oversteken, neem dan alle nodige voorzorgsmaatregelen en de juiste documentatie.

Over het algemeen kun je de landelijke gebieden van Morelia, Jalisco, Sinaloa en Veracruz beter vermijden vanwege de illegale activiteiten en criminaliteit in deze staten.

Het is niet aan te raden om op eigen houtje de natuur in te trekken. Mexico heeft prachtige jungles, woestijnen, bergen en nog veel meer, maar de wildernis kan een gevaarlijke plek zijn en het is belangrijk om iemand bij u te hebben die ervaren is in het navigeren door het terrein en bekend is met het gebied. Daarnaast is het belangrijk om een plan te hebben in geval van nood.

Andere dingen die u moet vermijden in Mexico

Mexico is een zeer toeristvriendelijk land en de laatste jaren is de veiligheid toegenomen, maar zorg in ieder geval goed voor uzelf en:

 1. Vermijd ‘s nachts alleen te lopen in onbekende gebieden.
 2. Draag geen grote hoeveelheden contant geld of dure sieraden.
 3. Neem ‘s avonds laat geen ongemarkeerde taxi’s of openbaar vervoer.
 4. Neem niet deel aan illegale activiteiten zoals drugsgebruik of drugshandel.
 5. Bezoek geen afgelegen gebieden zonder goede begeleiding of bescherming.
 6. Vermijd zwemmen in mogelijk besmet water.
 7. Vermijd zwemmen in zee als deze gemarkeerd is met rode of paarse vlaggen.
 8. Drink geen kraanwater.
 9. Vermijd deelname aan politieke demonstraties of protesten.
 10. Vermijd reizen naar gebieden die bekend staan als gevaarlijk.
 11. Accepteer geen drankjes van vreemden en laat geen drankjes onbeheerd achter.
 12. Laat je bezittingen niet onbeheerd achter.
 13. Draag geen drugs of wapens bij je.
 14. Doe niet mee aan illegale activiteiten.

Wat te doen in geval van nood in Mexico

Als je op vakantie gaat, verwacht je nooit dat je iets ergs overkomt, en ook al hopen we echt dat je deze adviezen nooit hoeft te gebruiken, het is beter om ze te kennen en ze niet nodig te hebben dan ze nodig te hebben en ze niet te kennen.

Medisch noodgeval

Als je op een bepaald moment vreest voor je gezondheid, volg dan deze stappen

 1. In Mexico is het noodnummer 066 en 911 werkt ook.
 2. Zoek medische hulp: Als je gewond of ziek bent, zoek dan zo snel mogelijk medische hulp.
 3. Neem contact op met uw ambassade: Als u in het buitenland woont, neem dan contact op met uw ambassade voor hulp.
 4. Blijf in contact met familie en vrienden: Laat je familie en vrienden weten waar je bent en wat er gebeurt.

Als u zich onwel voelt of een kleine verwonding hebt en u denkt dat u geen spoedeisende hulp nodig hebt, zijn er veel opties omdat Mexico bekend staat om zijn betaalbare en effectieve medische zorg.

 1. Neem contact op met de receptie van je hotel of je reisbegeleider voor informatie over de dichtstbijzijnde dokterspraktijk of apotheek, afhankelijk van je situatie.
 2. Als je alleen reist, zijn alle diensten gemakkelijk te vinden op google maps.
 3. Breng in ieder geval je groep op de hoogte van je verblijfplaats.

Gestolen documenten of slachtoffer van een misdrijf

Als u het slachtoffer bent geworden van een misdrijf en/of uw documenten zijn gestolen in Mexico, moet u dit doen:

 1. Neem onmiddellijk contact op met de plaatselijke politie en doe aangifte van diefstal en zoek medische hulp als u gewond bent geraakt.
 2. Neem ook contact op met uw ambassade of consulaat in Mexico voor hulp bij het vervangen van de documenten.
 3. Daarnaast moet u contact opnemen met uw bank en creditcardmaatschappijen om eventueel gestolen kaarten te annuleren.
 4. Blijf in contact met familie en vrienden: Laat uw familie en vrienden weten waar u bent en wat er aan de hand is.
 5. Neem contact op met de relevante overheidsinstanties in je thuisland om de diefstal aan te geven en hulp te krijgen bij het vervangen van de documenten.


Gescheiden van je groep

Als je in Mexico van je groep wordt gescheiden, is het eerste wat je moet doen kalm blijven. Daarna:

 1. Probeer een veilige verblijfplaats te vinden, zoals een politiebureau of een hotel.
 2. Als je kunt, neem dan contact op met je groep of de lokale autoriteiten om te laten weten waar je bent.
 3. Als je niemand kunt bereiken, probeer dan een manier te vinden om terug te keren naar je groep of een veilige plek.
 4. Zorg ervoor dat je je bewust blijft van je omgeving en vermijd gevaarlijke gebieden.
 5. We raden je aan om van tevoren een plan te maken of een ontmoetingspunt af te spreken met je groep, zodat je elkaar kunt vinden als dit gebeurt.
 6. Koop ook een simkaart voor uw telefoon zodra u in Mexico aankomt, zodat u altijd uw contactpersonen kunt bereiken en informatie kunt krijgen over uw locatie en de locatie van uw hotel of andere ontmoetingsplaatsen.

Laatste gedachten

Onze grootste wens is dat je alleen van ons land kunt genieten op de manier die jij het prettigst vindt en dat je nooit gebruik hoeft te maken van de tips die we je net hebben gegeven, maar doe in ieder geval je eigen onderzoek dat past bij jouw specifieke geval en als laatste voor je reis:

 1. Onderzoek het gebied dat je wilt bezoeken en maak jezelf vertrouwd met de lokale wetten en gebruiken.
 2. Zorg ervoor dat je een geldig paspoort en visum hebt.
 3. Maak kopieën van je paspoort en andere belangrijke documenten en bewaar ze op een veilige plaats.
 4. Zorg voor een goede reisverzekering.
 5. Laat iemand weten waar u naartoe gaat en wanneer u van plan bent terug te keren.
 6. Koop een simkaart voor je telefoon zodra je in Mexico aankomt.

We raden deze site aan voor meer informatie.

Taal- en cultuurbarrières

Mexico is zowel modern als traditioneel, ruimdenkend en conservatief, ontwikkeld en heeft nog steeds een aantal problemen. We weten hoe verwarrend dit kan zijn, dus hier zijn wat tips voor je:

Eerste indrukken
 • Taal: Spaans is de officiële taal van Mexico en veel mensen in Mexico spreken geen Engels. Dit kan een barrière vormen voor mensen die niet vloeiend Spaans spreken.
 • Religie: Katholicisme is de overheersende godsdienst in Mexico en veel mensen zijn erg gelovig.
 • Genderrollen: Traditionele rollenpatronen zijn nog steeds erg overheersend in sommige gebieden in Mexico, en dit kan een barrière vormen voor degenen die niet voldoen aan deze rollen.
 • Sociale klasse: Mexico heeft een grote kloof tussen arm en rijk.
 • De Mexicaanse cultuur verschilt erg van veel andere culturen en dit kan een schok zijn voor bezoekers. Mexicanen zijn bijvoorbeeld erg familiegericht en het is gebruikelijk dat uitgebreide families bij elkaar wonen.
Dagelijks advies
 • Mensen: voor sommige mensen kunnen Mexicanen soms gezien worden als te vriendelijk en te “lichtgeraakt”. Houd er rekening mee dat dit deel uitmaakt van hun opstand en cultuur. Tegelijkertijd zijn ze erg respectvol, dus als je aangeeft dat je je niet op je gemak voelt, zullen ze afstand houden.
 • Het woord NEE: Mexicanen zijn niet erg dol op dit woord en drukken het liever uit op andere, subtielere manieren zoals -een andere keer, niet op dit moment, misschien later, etc. We raden je aan dezelfde strategie toe te passen om nog vriendelijker over te komen.
 • Eten: Mexicaans eten is heel anders dan andere keukens, en dit kan een schok zijn voor bezoekers. De smaken zijn vaak erg pittig en de gerechten worden vaak geserveerd met een verscheidenheid aan sauzen en specerijen. Als je het niet gewend bent, probeer dan te genieten van de minder gekruide gerechten, maar als je in een restaurant bestelt, kun je in ieder geval aangeven dat je je eten niet gekruid of zonder extra saus wenst.
 • Klimaat: in de meest toeristische gebieden heeft Mexico een tropisch klimaat, wat een schok kan zijn voor bezoekers uit koudere klimaten. De hitte en vochtigheid kunnen overweldigend zijn, en de zon kan erg sterk zijn, dus neem alle nodige voorzorgsmaatregelen (houd er ook rekening mee dat sommige gebieden in Mexico in hoger gelegen gebieden erg koud kunnen worden in de winter).
 • Zoals vermeld in het vorige onderwerp, koop zodra u in Mexico aankomt een simkaart voor uw telefoon zodat u altijd uw contacten kunt bereiken en informatie kunt krijgen over uw locatie en de locatie van uw hotel of andere ontmoetingsplaatsen.
Nuttige Spaanse zinnen om te weten

Er is meer in de Spaanse taal dan -una cerveza por favor- dus hier geven we je een lijst met zinnen die je tijdens je reis kunt gebruiken.

 • Hola – Hallo
 • ¡Adiós! – Tot ziens!
 • Buenos días! – Goedemorgen!
 • Goedemorgen! – Goedemiddag!
 • Goedenavond! – Goedenavond!
 • Hoe gaat het? – Hoe gaat het met je?
 • Hoe heet je? – Hoe heet je?
 • Mucho gusto – Leuk je te ontmoeten
 • Hoe laat is het?
 • Hoeveel kost het? – Hoeveel kost het?
 • ¿Dónde está? – Waar is het?
 • ¿Dónde está el baño? – Waar is de badkamer?
 • Por favor – Alstublieft
 • Gracias – Dank u

Volledige roadtrip Mexico

Een roadtrip door Mexico is een geweldige manier om de gevarieerde cultuur, prachtige landschappen en levendige steden van het land te ontdekken. Van de koloniale steden op het schiereiland Yucatan tot de stranden aan de Pacifische kust en alles daartussenin zoals onze steden, bergen, parken, ruïnes en nog veel meer. Er zijn tal van verbazingwekkende plaatsen om te verkennen en dit zijn een paar van de hoogtepunten van een volledige roadtrip door Mexico.

Dit artikel bestaat uit een korte uitleg van de belangrijkste plaatsen om te bezoeken in Mexico in de aanbevolen volgorde om optimaal te profiteren van een volledige roadtrip en de gemakkelijkste routes om te nemen om de reis aangenamer te maken. Natuurlijk kunt u kiezen wat u wilt zien, maar vergeet niet om de links bij elk gebied te bekijken als u er meer over wilt weten, laten we beginnen!

Starten op het schiereiland Yucatan

Bacalar is een klein stadje in de Mexicaanse staat Quintana Roo. Het ligt aan de oevers van het prachtige Bacalarmeer, dat bekend staat om zijn prachtige turquoise water. Het stadje staat bekend om zijn relaxte sfeer en de vele buitenactiviteiten, zoals zwemmen, kajakken en vissen. Het is ook de thuisbasis van een aantal Maya-ruïnes, waaronder de oude stad Chacchoben. Bacalar is een geweldige bestemming voor wie op zoek is naar een ontspannen uitje of een vakantie vol avontuur.

Tulum is een stad aan de Caribische kust van het schiereiland Yucatán in Mexico. Het staat bekend om zijn Maya-ruïnes, die op een klif liggen met uitzicht op de Caribische Zee. De ruïnes zijn de meest bezochte archeologische vindplaats op het schiereiland Yucatán en zijn een populaire toeristische bestemming. De stad staat ook bekend om zijn prachtige stranden, cenotes en nabijgelegen eco-parken. Tulum is een populaire bestemming voor ecotoerisme en er zijn verschillende hotels, restaurants en winkels.

Playa del Carmen is een populaire strandbestemming aan de Caribische Zee in de staat Quintana Roo, Mexico. Het staat bekend om zijn witte zandstranden, kristalheldere water en bruisende nachtleven. De stad is de thuisbasis van een verscheidenheid aan restaurants, bars en clubs, evenals een verscheidenheid aan winkel- en entertainmentmogelijkheden. Playa del Carmen is ook een populaire bestemming om te duiken, snorkelen en andere watersporten te beoefenen.

Cancún, de stad heeft de op één na belangrijkste internationale luchthaven waar je waarschijnlijk zult landen. De stad staat bekend om de prachtige zonsopgangen waarvan je kunt genieten in een van de luxe resorts aan de prachtige witte zandstranden en biedt een breed scala aan activiteiten als je iets anders wilt doen dan ontspannen met je favoriete drankje.
Enkele van deze activiteiten zijn snorkelen, duiken, vissen en zeilen. Cancún is ook de thuisbasis van een verscheidenheid aan restaurants, bars en clubs, waardoor het een geweldige bestemming is voor een avondje uit.

Valladolid staat bekend om zijn koloniale architectuur, de nabijgelegen cenotes en de nabijheid van de oude Maya-ruïnes van Chichen Itza. De stad staat ook bekend om zijn levendige cultuur, met vele festivals en evenementen die het hele jaar door plaatsvinden.

Chichen Itza is een oude Mayastad. Het is een van de beroemdste archeologische vindplaatsen ter wereld en werd in 1988 aangewezen als UNESCO Werelderfgoed. De stad was een belangrijk politiek, economisch en religieus centrum van de Maya beschaving en is waarschijnlijk gesticht rond de 5e eeuw na Christus. De stad is vooral bekend om zijn grote piramide, de Tempel van Kukulcan, die een van de meest herkenbare bouwwerken ter wereld is. De stad bevat ook andere indrukwekkende bouwwerken, zoals de Tempel van de Krijgers, het Grote Ballenhof en het Observatorium. Chichen Itza is een populaire toeristische bestemming en wordt jaarlijks door duizenden mensen bezocht.

Merida is de hoofdstad van de Mexicaanse staat Yucatan. Merida wordt ook wel de witte stad genoemd en ligt in het noordwesten van de staat, aan de Golf van Mexico. De stad staat bekend om haar koloniale architectuur, levendige cultuur en rijke geschiedenis en natuurlijk, zoals de naam al zegt, witte gebouwen. In Merida kun je genieten van het beste dat de keuken van Yucatan te bieden heeft. De stad is ook de thuisbasis van een aantal musea, galerieën en andere culturele attracties en is een geweldige plek om te verblijven als je van plan bent om de nabijgelegen archeologische vindplaatsen te leren kennen of op avontuur te gaan in de jungle of de centotes.
Ga elke dag om 10 uur mee met onze gratis tour die begint in Parque de Santa Lucia.

Op weg naar het diepe zuiden

Campeche City is de hoofdstad van de Mexicaanse staat Campeche. De stad staat vooral bekend om haar kleurrijke architectuur, met gebouwen die geschilderd zijn in gele, blauwe en roze tinten. De stad is de thuisbasis van de Fuerte de San Miguel, een 16e-eeuws Spaans fort, en het Palacio de Gobierno, een regeringspaleis met een neoklassieke gevel. De stad heeft ook een aantal musea, waaronder het Campeche Regional Museum en het Campeche History Museum. Bezoekers kunnen de geplaveide straten en pleinen van de stad verkennen, of een boottocht maken door de nabijgelegen lagune en veel leren over de echte geschiedenis van piraten in het Caribisch gebied.

Palenque is een Maya-ruïne in het Palenque National Park. Deze ruïnes dateren uit het klassieke Maya tijdperk, tussen 226 en 799 na Christus. Het park is ook de thuisbasis van een grote verscheidenheid aan flora en fauna, het is een van de grootste archeologische vindplaatsen in Mexico en een geweldige plek om foto’s te maken omdat het grootste deel van het gebied, waaronder een aantal piramides, beklommen mag worden en de oude architectuur perfect past bij de jungle.

San Cristobal de las Casas is een stad in de Mexicaanse deelstaat Chiapas. De stad ligt in de centrale hooglanden van de staat, op een hoogte van 2.200 meter boven zeeniveau. De stad staat bekend om haar koloniale architectuur, levendige cultuur en inheemse markten. De stad heeft veel bezienswaardigheden, waaronder de nabijgelegen Sumidero Canyon, de nabijgelegen archeologische vindplaatsen Palenque en Yaxchilan, en de nabijgelegen Maya-dorpen San Juan Chamula en Zinacantan. De stad is ook de thuisbasis van een aantal musea, galerieën en culturele centra en is de laatste jaren een van de topbestemmingen voor jonge expats in Mexico.

Oaxaca City is de hoofdstad van de Mexicaanse staat Oaxaca. Het staat ook bekend als het groene Antequera en ligt in de regio Central Valleys van de staat, op een hoogte van 1550 meter boven zeeniveau. De stad staat bekend om haar koloniale groene winkelarchitectuur, levendige cultuur en heerlijke keuken. Het is de thuisbasis van vele musea, galeries en archeologische vindplaatsen, evenals een bruisend nachtleven. Oaxaca is de thuisbasis van uniek ambachtelijk werk zoals Alebrijes, Black Calay en natuurlijk Mezcal. Een andere reden waarom Oaxaca bekend is, is vanwege de vieringen. Duizenden mensen komen naar de stad om de unieke versieringen van Dia de Muertos, de Winterfeesten en Guelaguetza te bewonderen.
Ga elke dag om 10 uur mee met onze gratis tour die begint bij de kathedraal van Oaxaca (naast het centrale plein).

Rondleiding door de centrale regio

Puebla City is de hoofdstad van de Mexicaanse staat Puebla. Het ligt in de Vallei van Puebla, een grote vallei omringd door vulkanen en besneeuwde bergen in de Sierra Madre Oriental. De stad staat bekend om zijn koloniale architectuur die meer verwant is aan de renaissance, levendige cultuur en heerlijke keuken. Er zijn veel historische bezienswaardigheden, zoals de kathedraal van Puebla, de Zocalo en de bibliotheek Palafoxiana. De stad is ook de thuisbasis van vele universiteiten, musea en andere culturele attracties. Puebla is een populaire toeristische bestemming en veel bezoekers komen om de unieke cultuur en keuken te ervaren.

Mexico-Stad, waar zullen we beginnen met je erover te vertellen? Mexico-Stad is een belangrijk cultureel en financieel centrum, niet alleen in Mexico maar in heel Latijns-Amerika, en het is de thuisbasis van een breed scala aan historische bezienswaardigheden, musea en andere attracties. De stad biedt afhankelijk van het gebied een grote verscheidenheid aan architectuur, van modern tot barok tot koloniaal en zelfs prehistorisch. De stad staat ook bekend om haar bruisende nachtleven, uitstekende keuken en levendige kunstscène. Verken het hart van de stad en de vele bezienswaardigheden, waaronder de Zocalo, de Metropolitan Cathedral, het Nationaal Paleis en de Templo Mayor.

Bezoek het Frida Kahlo Museum: Ontdek het leven en werk van een van de beroemdste kunstenaars van Mexico in het Frida Kahlo Museum.

Maak een rondleiding door Teotihuacan: Bezoek de oude stad Teotihuacan en verken de piramides, tempels en andere archeologische vindplaatsen.

Bezoek Xochimilco: Maak een boottocht door de kanalen van Xochimilco en verken de kleurrijke drijvende tuinen.

Verken Chapultepec Park: Geniet van de vele attracties van Chapultepec Park, waaronder het Nationaal Antropologisch Museum, het Chapultepec Kasteel en de dierentuin.

Bezoek Coyoacan: Verken de geplaveide straten van Coyoacan en bezoek het Frida Kahlo Huis Museum, het Leon Trotsky Museum en de San Juan Bautista Kerk.

Doe een Food Tour: Proef de vele smaken van Mexico-Stad tijdens een foodtour langs de beste restaurants en streetfood van de stad.
Neem elke dag om 10 uur deel aan onze gratis tour die begint bij Palacio de Bellas Artes.

Querétaro City is de hoofdstad van de Mexicaanse staat Querétaro. Het ligt in het centrale deel van de staat, ongeveer 160 km ten noordwesten van Mexico-Stad. De stad staat bekend om haar levendige cultuur en rijke geschiedenis. Er zijn talloze musea, galerieën en andere bezienswaardigheden, waaronder het Aquaduct van Querétaro, het Plaza de Armas en de Templo de Santa Rosa de Viterbo. Querétaro City is ook een populaire bestemming voor buitenactiviteiten, zoals wandelen, fietsen en kamperen. De stad heeft een internationaal vliegveld, waardoor het een handige bestemming is voor reizigers.

Richting het noorden

Guanajuato City is een prachtige koloniale stad in de centrale Mexicaanse staat Guanajuato. De stad staat bekend om haar kleurrijke gebouwen, kronkelende geplaveide straatjes en levendige cultuur. De stad heeft veel historische bezienswaardigheden, waaronder de Alhondiga de Granaditas, een voormalige graanopslagplaats waar tijdens de Mexicaanse Onafhankelijkheidsoorlog een grote veldslag plaatsvond. Guanajuato City is ook de thuisbasis van de Universiteit van Guanajuato, een van de oudste universiteiten in Mexico. De stad is een populaire toeristische bestemming en biedt een verscheidenheid aan attracties, waaronder musea, galerieën en theaters. Bezoekers kunnen ook de vele kerken, pleinen en parken in de stad verkennen.

Guadalajara is de op een na grootste stad van Mexico en de hoofdstad van de staat Jalisco. De stad staat bekend om haar levendige cultuur, prachtige architectuur en heerlijke keuken. De stad heeft veel bezienswaardigheden, waaronder het historische centrum, de kathedraal van Guadalajara, het Hospicio Cabañas, het Degollado Theater en het Teatro Degollado. Er zijn ook veel parken, musea en galerieën om te verkennen. Guadalajara is ook een geweldige plek om traditionele Mexicaanse muziek, kunst en dans te ervaren. Niet te vergeten dat er in de buurt van Guadalajara veel plaatsen zijn die kunnen worden bereikt, zoals het meer van Ajijic en de beroemde stad Tequila, de thuisstad van de gelijknamige drank.
Doe mee aan onze gratis tour elke dag om 10 uur vanaf Plaza de Armas.

Puerto Vallarta is een populaire badplaats aan de Pacifische kust van Mexico. Het staat bekend om zijn prachtige stranden, bruisende nachtleven en heerlijke Mexicaanse keuken. De stad is ook de thuisbasis van een verscheidenheid aan culturele attracties, waaronder de Malecon Boardwalk (een van de langste ter wereld), de kerk van Onze Lieve Vrouw van Guadalupe, en de Puerto Vallarta Zoo. Bezoekers kunnen ook genieten van een verscheidenheid aan buitenactiviteiten, zoals snorkelen, vissen en walvissen kijken. Puerto Vallarta is een geweldige bestemming voor een ontspannen strandvakantie of een spannend avontuur en de perfecte plek om je reis af te sluiten met een prachtige zonsondergang.

Extra pieces of advice

If you are traveling by car in a group, dividing expenses is always an issue as there are costs along the way like gas and tolls. As many of those expenses are still paid with cash, we recommend each to place 1000 pesos in a designated area for common expenses and take from there every time, when the money is finished you can place more, that way you will know that you all paid your fare share and you won’t be agonising with the math at the end of the trip.
And you can also check our article on Creating a Budget.

Eten in Mexico

Mexicaans eten is een mix van de inheemse Meso-Amerikaanse keuken met de Europese, vooral Spaanse. De Mexicaanse keuken staat bekend om zijn intense en gevarieerde smaken, kleurrijke decoratie en verscheidenheid aan kruiden. Veelgebruikte ingrediënten zijn maïs, bonen, chilipepers, tomaten, pompoen, zoete aardappelen en avocado’s.

Het is vermeldenswaard dat de Mexicaanse keuken een van de meest gevarieerde ter wereld is en hoewel er gerechten zijn die overal in het land worden gedeeld, heeft elke regio, staat en zelfs stad zijn eigen originele keukens en gerechten.


Mexicaans eten staat bekend om het gebruik van kruiden, verse ingrediënten en unieke smaken. Van taco’s en tamales tot mole en pozole, Mexicaans eten is favoriet over de hele wereld.

De oude Azteken waren de eersten die maïs introduceerden in de wereld. Maïs was een hoofdbestanddeel van hun dieet en werd gebruikt om tortilla’s, tamales en andere gerechten te maken. De Azteken gebruikten ook bonen, pompoen en chilipepers in hun gerechten. De Spaanse veroveraars brachten nieuwe ingrediënten mee, zoals rundvlees, varkensvlees, kip en kaas. Deze ingrediënten werden gecombineerd met de traditionele Azteekse ingrediënten om de hedendaagse Mexicaanse keuken te creëren.

Tacos

Taco’s zijn niet alleen de populairste gerechten in Mexico, maar ook degene met de meeste variaties in ingrediënten, afmetingen en bereidingswijzen. Ze worden meestal gemaakt met een maïstortilla, gevuld met verschillende ingrediënten zoals rundvlees, varkensvlees, kip of groenten. Ze kunnen worden geserveerd met een verscheidenheid aan toppings zoals salsa, guacamole en zure room.

Ze zijn er al eeuwen, want zelfs pre-columbiaanse beschavingen aten ze al. Taco’s zijn een geweldige manier om te genieten van verschillende smaken en texturen en natuurlijk heeft elke regio in Mexico zijn eigen stijl om ze te serveren.

Tamales zijn een traditioneel Meso-Amerikaans gerecht gemaakt van masa of deeg, dat wordt gestoomd of gekookt in een bladwikkel. Het omhulsel is meestal een maïschil of bananenblad. Tamales kunnen worden gevuld met vlees, kaas, groenten, fruit, pepers of een andere bereiding naar smaak, en zowel de vulling als het kookvocht kunnen worden gekruid. Tamales zijn niet alleen in Mexico een populair gerecht, maar ook in Midden-Amerika en delen van Zuid-Amerika. Ze zijn een gebruikelijke snack tijdens de wintervakantie.

Barbacoa is een traditioneel Mexicaans gerecht dat wordt gemaakt door vlees, meestal rund-, lams- of geitenvlees, langzaam te laten garen boven een open vuur of in een kuil. Het vlees wordt meestal gekruid met verschillende kruiden, waaronder chilipepers, knoflook, oregano en komijn. Het gekookte vlees wordt vervolgens versnipperd en geserveerd met verschillende bijgerechten, zoals tortilla’s, salsa, guacamole en bonen. Barbacoa wordt vaak als hoofdgerecht geserveerd, maar kan ook worden gebruikt als vulling voor taco’s, burrito’s en andere Mexicaanse gerechten.

Cochinita Pibil is een traditioneel gerecht van het schiereiland Yucatán. Het wordt gemaakt met varkensvlees dat wordt gemarineerd in een mengsel van citrussappen, achiote-pasta en andere kruiden. Vervolgens wordt het in bananenbladeren gewikkeld en langzaam gegaard in een kuiloven. Het resultaat is mals en smaakvol varkensvlees dat meestal wordt geserveerd met rijst, bonen en tortilla’s. Het is een populair gerecht voor speciale gelegenheden en feestdagen.

Mole poblano is een traditioneel Mexicaans gerecht gemaakt met een complexe saus van chilipepers, kruiden, noten en chocolade. Het wordt meestal geserveerd met kip of kalkoen, maar kan ook worden geserveerd met varkensvlees, rundvlees of groenten. Het wordt vaak geserveerd met rijst en bonen.

Veel meer

Het zou onmogelijk zijn om alle gerechten en alles wat er te weten valt over de Mexicaanse keuken op te noemen, maar hier zijn nog een paar opties die je kunt proberen!

Fajitas. Fajitas is een gerecht dat meestal bestaat uit gegrilde reepjes vlees, paprika en uien geserveerd in een warme tortilla. Het vlees is meestal rundvlees, kip of garnalen, maar andere eiwitten zoals varkensvlees, lamsvlees en vis kunnen ook worden gebruikt. De groenten zijn meestal paprika’s en uien, maar andere groenten zoals champignons, courgette en pompoen kunnen ook worden gebruikt. De tortilla’s zijn meestal van meel, maar maïstortilla’s kunnen ook worden gebruikt. Fajitas worden vaak geserveerd met kruiden zoals salsa, guacamole, zure room, spek en kaas.

Pozole is een traditionele Mexicaanse stoofpot gemaakt met hominy, varkensvlees en een verscheidenheid aan kruiden en chiles. Het wordt meestal geserveerd met een verscheidenheid aan garnituren, zoals geraspte sla, in blokjes gesneden ui, gesneden radijsjes, gehakte koriander, partjes limoen en avocado. Het wordt vaak geserveerd met warme maïstortilla’s. Pozole is een populair gerecht voor speciale gelegenheden en feestdagen, en wordt vaak geserveerd op feestjes en bijeenkomsten.

Chili Relleno is een gerecht dat bestaat uit een geroosterde poblano-peper gevuld met kaas, groenten of vlees, en vervolgens gebakken in een eibeslag. Het wordt vaak geserveerd met een saus op basis van tomaten. Het gerecht is waarschijnlijk ontstaan in de stad Puebla, Mexico, en is een populair gerecht in het hele land.

Carne Asada is de vertaling van gegrild vlees. Het rundvlees wordt meestal gemarineerd in een mengsel van citrussappen, knoflook en kruiden en vervolgens boven een open vuur gegrild. Het wordt meestal geserveerd met salsa, guacamole en andere bijgerechten. Carne asada is een populair gerecht in Mexico en wordt vaak geserveerd op feestjes en andere bijeenkomsten.

Buiten de gebaande paden


Mexico is een land vol avontuur en spanning, en er zijn tal van activiteiten om te ontdekken buiten de gebaande paden. Van het verkennen van eeuwenoude ruïnes tot het ontdekken van verborgen stranden, Mexico heeft voor elk wat wils. Of je nu op zoek bent naar een ontspannend uitje of een avontuur vol adrenaline, er zijn genoeg activiteiten om uit te kiezen. Van het verkennen van de diepten van de cenotes tot een trektocht door de jungle, Mexico heeft voor elk wat wils. Dus als je op zoek bent naar iets anders, ontdek dan de verborgen juweeltjes van Mexico.

Avonturen van één dag

Bezoek een Cenote: Cenotes zijn natuurlijke sinkholes gevuld met kristalhelder water en ze waren vroeger heilige plaatsen voor de oude Maya’s. Ze komen veel voor in het zuiden van Mexico, vooral in de staat Yucatan. Ze komen veel voor in het zuiden van Mexico, vooral in de staat Yucatan. Het zijn populaire plekken om te zwemmen, snorkelen en duiken. Er zijn populaire opties zoals: Gran Cenote bij Tulum, de Cenote Azul, maar vraag de lokale bevolking als je een minder bekend alternatief wilt.

Neem een kookcursus: Een kookcursus volgen in Mexico is een geweldige manier om de cultuur en keuken van het land te leren kennen. Er zijn veel kooklessen beschikbaar in het hele land, variërend van traditionele Mexicaanse gerechten tot moderne fusiongerechten. De meeste lessen bestaan uit een praktische kookervaring, een rondleiding over de plaatselijke markt en een discussie over de geschiedenis en cultuur van de Mexicaanse keuken. Veel lessen omvatten ook een bezoek aan een lokaal restaurant om het eten te proeven. Dit is meer aan te raden om te doen in Mexico Stad of in de staten: Puebla, Oaxaca, Yucatan of Michoacan.

Ga walvissen kijken: Walvissen kijken in Mexico is een populaire activiteit voor zowel toeristen als de lokale bevolking. De beste tijd om walvissen te gaan kijken in Mexico is tussen december en april, wanneer de bultrugwalvissen migreren naar de warme wateren van de Zee van Cortez. Er zijn verschillende touroperators die walvisexcursies in Mexico aanbieden, onder andere in de staten Baja California, Guerrero en Oaxaca. De meeste tochten bevatten een gids, een boot en een kans om de walvissen van dichtbij te bekijken.

Bezoek een temazcal: Als je op zoek bent naar een unieke en spirituele ervaring tijdens je bezoek aan Mexico, dan is een bezoek aan een temazcal een must. Een temazcal is een traditionele Mexicaanse zweethutceremonie die al eeuwenlang wordt gebruikt om het lichaam en de ziel te zuiveren.
De temazcal is een koepelvormige structuur van klei, steen of hout en wordt verwarmd met hete stenen. In de temazcal leidt een sjamaan of spiritueel leider de deelnemers in een ceremonie die bestaat uit zingen, zingen en bidden. De hitte van de temazcal helpt om de poriën te openen en gifstoffen uit het lichaam los te laten, terwijl de spirituele leider de deelnemers begeleidt op een reis van zelfontdekking en genezing.
Er wordt gezegd dat de temazcal-ervaring zowel fysiek als spiritueel reinigend is. Deelnemers melden vaak een gevoel van vrede en helderheid na de ceremonie. De temazcal is ook een geweldige manier om in contact te komen met de lokale cultuur en meer te leren over traditionele Mexicaanse geneeswijzen.
Als je op zoek bent naar een unieke en spirituele ervaring tijdens je bezoek aan Mexico, dan is een bezoek aan een temazcal een must. Je zult je zeker verfrist en vernieuwd voelen.

Maak een ballonvaart: Luchtballonvaarten in Mexico zijn een populaire manier om de prachtige landschappen van het land te ervaren. Er zijn verschillende bedrijven die heteluchtballonvaarten aanbieden in Mexico, met als populairste bestemmingen de ruïnes van Teotihuacan, Jalisco, San Miguel de Allende of Guanajuato. Luchtballonvaarten in Mexico duren meestal een tot twee uur en bieden een adembenemend uitzicht op het gevarieerde terrein van het land.

Ga paardrijden: Verken het Mexicaanse platteland te paard en geniet van het prachtige uitzicht.

Bezoek een tequila destilleerderij: Een bezoek aan een tequila distilleerderij in Mexico is een geweldige manier om meer te leren over de geschiedenis en de productie van tequila. Veel distilleerderijen bieden rondleidingen met een proeverij van hun producten en een kijkje in het productieproces. Sommige distilleerderijen bieden zelfs kooklessen en andere activiteiten aan.

Ga ziplinen: Ja, je kunt ziplinen in Mexico. Er zijn veel tokkelbanen door het hele land, van de jungle van het schiereiland Yucatan tot de bergen van de Sierra Madre. Zip lining is een geweldige manier om de schoonheid van de natuurlijke landschappen van Mexico te ervaren en een unieke kijk op het land te krijgen.

Bezoek het biosfeerreservaat van de monarchvlinder: Dit is een Werelderfgoedlocatie in de dennen-eikenbossen van de Trans-Mexicaanse Vulkaangordel in de staten Michoacán en de staat Mexico, Mexico. Het is een toevluchtsoord voor de monarchvlinder, die hier elke winter naartoe migreert vanuit de Verenigde Staten en Canada. Er leven miljoenen monarchvlinders. Bezoekers leren over de levenscyclus van de monarch en observeren de vlinders in hun natuurlijke omgeving.

Ga duiken: Mexico heeft veel mogelijkheden voor deze activiteit, het is een topbestemming voor scubaduiken, met een verscheidenheid aan duiklocaties om te verkennen. Het land is de thuisbasis van ‘s werelds op een na grootste barrièrerif, er zijn ook talloze cenotes, of ondergrondse rivieren, om te verkennen, evenals scheepswrakken, koraalriffen en uniek onderwaterleven.

Verken de grotten van Cacahuamilpa: Cacahuamilpa is een nationaal park in de Mexicaanse staat Guerrero. Het is de thuisbasis van ‘s werelds grootste grottensysteem, met meer dan 300 bekende grotten. De grotten zijn gevuld met spectaculaire formaties van stalactieten en stalagmieten, evenals een verscheidenheid aan wilde dieren.

Voorstellingen en festivals

Als je aankomt in Mexico zal het niet ongewoon zijn om op elk plein, elke plein en zelfs op elke straat kunstenaars te zien optreden op een of ander moment, van muzikanten tot dansers en van acrobaten tot ambachtslieden, Mexico zit vol met live-attracties, maar als je op zoek bent naar iets specifiekers zijn hier een paar opties:

Corona Capital Music Festival: Het Corona Capital Music Festival is een jaarlijks muziekfestival in Mexico City, Mexico. Het werd voor het eerst gehouden in 2010 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de populairste muziekfestivals van het land. Het festival biedt een verscheidenheid aan genres, waaronder rock, indie, elektronische muziek, hiphop en meer. Er treden ook enkele van de grootste namen uit de muziekwereld op, zoals The Killers, The Strokes, The xx, LCD Soundsystem en nog veel meer. Het festival duurt twee dagen en omvat meerdere podia, voedselverkopers en kunstinstallaties.

Cumbre Tajin: Cumbre Tajín is een jaarlijks muziek- en cultureel festival in de Mexicaanse staat Veracruz. Het festival vindt plaats op de archeologische site van El Tajín, een pre-Spaanse stad die werd bewoond door het Totonac-volk. Het festival duurt drie dagen en biedt een verscheidenheid aan muzikale genres, waaronder rock, pop, reggae, hiphop en elektronische muziek. Het festival omvat ook culturele activiteiten zoals workshops, kunsttentoonstellingen en theatervoorstellingen. Het festival wordt sinds 2005 gehouden en is uitgegroeid tot een van de belangrijkste muziekfestivals in Mexico.

Feria Nacional del Mole (gastronomie): De National Mole Fair is een jaarlijkse beurs die wordt gehouden in de stad San Pedro Atocpan, in de staat Mexico, Mexico. De beurs wordt gehouden in de maand oktober en richt zich op het promoten van de Mexicaanse cultuur door middel van het proeven en verkopen van mole, een traditioneel Mexicaans gerecht. De beurs omvat ook allerlei activiteiten, zoals kookwedstrijden, livemuziek, handwerk, spelletjes en nog veel meer. De beurs is een uitstekende gelegenheid voor bezoekers om te genieten van de Mexicaanse cultuur en een aantal van de beste mollen van het land te proeven.

Festival Internacional del Globo (heteluchtballonnen): Het Internationale Ballonfestival is een van de belangrijkste evenementen in Mexico. Het wordt jaarlijks gehouden in de stad Leon, Guanajuato, tijdens de maand november. Het festival is een viering van de Mexicaanse cultuur en een gelegenheid om heteluchtballonnen uit de hele wereld te bekijken. Tijdens het festival kunnen bezoekers genieten van verschillende activiteiten, van ballonvluchten tot vuurwerkshows. Het festival omvat ook verschillende activiteiten voor kinderen, zoals een ballonnenmarkt, een ballonnenrace, een heteluchtballonnenwedstrijd en een kleurrijke ballonvertoning. Het Internationale Ballonfestival is een unieke ervaring voor iedereen die het bijwoont.

Festival Internacional Cervantino (alle kunsten): Het Festival Internacional Cervantino is een van de belangrijkste festivals voor podiumkunsten in Mexico. Het wordt jaarlijks gehouden in de stad Guanajuato in oktober en is gewijd aan het werk van Miguel de Cervantes Saavedra. Het festival begon in 1972 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de belangrijkste culturele evenementen in Mexico. Het festival biedt een breed scala aan activiteiten, van klassieke muziekconcerten tot theater, dans, film, beeldende kunst en literatuur. Het festival omvat ook een reeks educatieve activiteiten, zoals conferenties, workshops en seminars. Het Internationale Cervantino Festival is een uitstekende gelegenheid om van de Mexicaanse cultuur te genieten en meer te leren over het werk van Miguel de Cervantes Saaved.

Guelaguetza (dansen): Guelaguetza is een jaarlijks inheems festival in de Mexicaanse staat Oaxaca. Het wordt gevierd op de twee maandagen van juli en is een viering van de cultuur en tradities van de inheemse bevolking van de regio. Het festival omvat traditionele dansen, muziek, eten en ambachten. Het is een tijd voor de mensen van Oaxaca om samen te komen en hun cultuur en geschiedenis te vieren. Het festival is ook een tijd voor de mensen van Oaxaca om hun cultuur te delen met bezoekers van over de hele wereld.

Het Internationale Mariachi-festival: Dit is een jaarlijks terugkerend evenement in Mexico-Stad, Mexico. Het festival viert de traditionele muziek en cultuur van Mexico. Er zijn optredens van enkele van de bekendste mariachibands ter wereld, maar ook workshops, lezingen en andere activiteiten. Het festival omvat ook een wedstrijd voor de beste mariachiband ter wereld. Het evenement wordt meestal eind april of begin mei gehouden.

De internationale boekenbeurs van Guadalajara: Het is de grootste boekenbeurs in de Spaanstalige wereld en de op één na grootste ter wereld. Het wordt jaarlijks gehouden in Guadalajara, Mexico, en wordt beschouwd als het belangrijkste literaire evenement in de Spaanstalige wereld. De beurs wordt georganiseerd door de Universiteit van Guadalajara en de regering van de staat Jalisco. De beurs wordt gehouden in november en duurt negen dagen. De beurs trekt elk jaar meer dan 700.000 bezoekers en heeft meer dan 500 exposanten uit de hele wereld. Er zijn ook verschillende activiteiten zoals boekpresentaties, lezingen, workshops en literaire wedstrijden.

Het carnaval van Mazatlan: Het is een jaarlijks evenement dat wordt gehouden in de Mexicaanse stad Mazatlán, Sinaloa. Het is een van de grootste en beroemdste carnavalsfeesten in Mexico en Latijns-Amerika. Het carnaval wordt gehouden in de weken voorafgaand aan Aswoensdag en wordt gevierd met optochten, muziek, dans en andere festiviteiten. Het carnaval staat bekend om zijn uitgebreide kostuums, praalwagens en vuurwerk. Het evenement trekt elk jaar duizenden bezoekers van over de hele wereld.

Merida Fest (volkscultuur): Merida Fest is een jaarlijks festival dat wordt gehouden in de stad Merida, Mexico. Het is een viering van de cultuur, geschiedenis en tradities van de stad. Het festival omvat een verscheidenheid aan activiteiten zoals livemuziek, traditionele dansen, parades, kunsttentoonstellingen en eetkraampjes. Het is een geweldige kans om de cultuur van Merida te ervaren en de lokale bevolking te ontmoeten. Het festival vindt meestal plaats in de maand april en duurt meerdere dagen.

Marathon Mexico-Stad: De Mexico City Marathon is een jaarlijkse marathonwedstrijd die wordt gehouden in Mexico City, Mexico. Het evenement werd voor het eerst gehouden in 1978 en is een van de populairste marathons van het land. Het parcours is een lus die begint en eindigt in de Zocalo, het centrale plein van Mexico-Stad. Het parcours voert de lopers langs een aantal van de meest iconische plekken van de stad, waaronder het historische centrum, Chapultepec Park en de Reforma Avenue. Het evenement heeft ook een halve marathon en een 10K race. De marathon wordt meestal in oktober of november gehouden.

Morelia en Boca (gastronomie): Het Morelia en Boca Gastronomisch Festival is een jaarlijks evenement dat wordt gehouden in de stad Morelia, Mexico. Het festival viert het rijke culinaire erfgoed van de stad en laat het beste van de Mexicaanse keuken zien. Het festival biedt een verscheidenheid aan evenementen, waaronder kookdemonstraties, proeverijen en lezingen over de Mexicaanse keuken. Het festival omvat ook livemuziek, kunsttentoonstellingen en culturele activiteiten. Het festival wordt gehouden in het historische centrum van Morelia en trekt elk jaar duizenden bezoekers.

Vive Latino Muziekfestival: Vive Latino is een jaarlijks muziekfestival in Mexico City, Mexico. Het is een van de grootste muziekfestivals in Latijns-Amerika en wordt al sinds 1998 gehouden. Het festival biedt een verscheidenheid aan genres, waaronder rock, pop, hiphop, elektronische muziek en Latijns-Amerikaanse muziek. Het biedt ook een verscheidenheid aan activiteiten, zoals kunstinstallaties, foodtrucks en interactieve ervaringen. Het festival wordt gehouden in het Foro Sol-stadion en trekt elk jaar meer dan 200.000 mensen.

Veracruz Carnaval: Het Veracruz Carnaval is een jaarlijks feest dat wordt gehouden in de Mexicaanse stad Veracruz. Het is een van de belangrijkste carnavalsfeesten in Mexico en wordt gevierd in de weken voorafgaand aan de vastentijd. Het carnaval staat bekend om zijn kleurrijke optochten, live muziek en traditionele dansen. De viering omvat ook een verscheidenheid aan eten en drinken, evenals een verscheidenheid aan activiteiten voor kinderen. Het carnaval is een geweldige manier om de cultuur en tradities van Veracruz te ervaren.

Natuurwonderen en ecotoerisme

Mexico is de thuisbasis van enkele van de mooiste natuurwonderen ter wereld. Van de besneeuwde toppen van de Sierra Madre Occidental tot de weelderige jungles van de Sierra Madre Oriental, het land is een paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers. Neem samen met ons een kijkje bij enkele van de meest iconische bezienswaardigheden die moeder natuur heeft geschapen.

Agave-velden in Jalisco: Het is een geweldige manier om de schoonheid van het Mexicaanse platteland te ervaren en meer te leren over de traditionele methoden van agavecultuur. Bezoekers kunnen de velden verkennen en leren over de traditionele methoden van de agavecultuur, zoals het gebruik van vuur om de bladeren te verbranden en het oogsten van de agaveharten. Ze kunnen ook leren over de traditionele toepassingen van agave, zoals het maken van tequila en mezcal. Daarnaast kunnen bezoekers leren over het belang van agave in de lokale cultuur en economie, en over de impact van de agavecultuur op het milieu. Overnachten in de agavevelden van Mexico is een geweldige manier om de schoonheid van het Mexicaanse platteland te ervaren en meer te leren over de traditionele methoden van agavecultuur.

Akumal in Quintana Roo: Een populaire activiteit voor toeristen en de lokale bevolking. Akumal is een klein strandstadje aan de Caribische kust van het schiereiland Yucatan en staat bekend om zijn prachtige stranden, weelderige jungles en overvloedige fauna. Een verblijf in Akumal is een geweldige manier om het gebied te verkennen en de natuurlijke schoonheid te ervaren.
De populairste ecotoeristische activiteiten in Akumal zijn snorkelen, duiken, kajakken en vogels spotten. Snorkelen is een geweldige manier om de koraalriffen te verkennen en de kleurrijke vissen en andere zeedieren te observeren. Duiken is ook populair en er zijn verschillende duiklocaties in de omgeving. Kajakken is een geweldige manier om de mangroven en andere kustgebieden te verkennen, en vogels kijken is een geweldige manier om de vele vogelsoorten te observeren die Akumal hun thuis noemen.
Naast deze activiteiten biedt Akumal ook een verscheidenheid aan milieuvriendelijke accommodaties. Er zijn verschillende eco-lodges en resorts in de omgeving die comfortabele en duurzame accommodaties bieden.

Bahía de Concepción in Baja California Sur: De baai herbergt een verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder dolfijnen, zeeschildpadden en een verscheidenheid aan vogels. Bezoekers kunnen het gebied per boot, kajak of te voet verkennen. Er zijn ook een aantal eco-lodges en resorts in het gebied, die bezoekers een kans bieden om in een comfortabele en duurzame omgeving te verblijven.
De baai herbergt ook een aantal beschermde gebieden, waaronder het El Vizcaino Biosfeerreservaat, waar verschillende bedreigde diersoorten leven. Bezoekers kunnen het gebied verkennen tijdens rondleidingen of deelnemen aan activiteiten zoals snorkelen, kajakken en vogels spotten.
Het gebied heeft ook een aantal culturele bezienswaardigheden, waaronder de traditionele vissersdorpen San Blas en San Ignacio. Bezoekers kunnen meer te weten komen over de geschiedenis en cultuur van de regio door een bezoek te brengen aan de plaatselijke musea en galerieën.

Basaltprisma’s in Hidalgo: Deze prisma’s worden gevormd wanneer gesmolten lava afkoelt en uithardt tot een unieke en prachtige vorm. De prisma’s bevinden zich in het Sierra Madre Oriental-gebergte en zijn te zien vanuit de nabijgelegen steden Pachuca en Real del Monte.
Bezoekers van Hidalgo kunnen de basaltprisma’s verkennen tijdens een rondleiding of door te wandelen over de paden in het gebied. De wandelpaden bieden een prachtig uitzicht op de prisma’s en het omringende landschap. Bezoekers kunnen ook deelnemen aan activiteiten zoals abseilen, rotsklimmen en mountainbiken.
Ecotoerisme in Hidalgo is een geweldige manier om de natuurlijke schoonheid van de regio te ervaren en meer te leren over de plaatselijke cultuur. In het gebied leven veel soorten vogels, zoogdieren en reptielen, waardoor het een geweldige plek is om wilde dieren te bekijken. Bezoekers kunnen ook de plaatselijke markten verkennen en genieten van de traditionele keuken van de regio.

Cabo Pulmo National Park in Baja California Sur: Het staat bekend om zijn prachtige koraalrif, het enige levende koraalrif in de Zee van Cortez en het meest noordelijke koraalrif in het oostelijke deel van de Stille Oceaan. Het is ook de thuisbasis van een verscheidenheid aan zeeleven, waaronder zeeschildpadden, mantaroggen en dolfijnen.
Ecotoeristische activiteiten in Cabo Pulmo zijn populair bij bezoekers van het gebied. Bezoekers kunnen het koraalrif en het onderwaterleven verkennen door middel van snorkel- en duiktours, kajakken en boottours. Er zijn ook diverse eco-lodges en resorts in het gebied die bezoekers de gelegenheid bieden om in een duurzame omgeving te verblijven en meer te leren over de plaatselijke cultuur en het milieu.
Cabo Pulmo is ook de thuisbasis van een aantal natuurbeschermingsprojecten, waaronder het Cabo Pulmo National Park, dat in 1995 werd opgericht om het koraalrif en het onderwaterleven te beschermen. Het park wordt beheerd door de Mexicaanse overheid en is opengesteld voor het publiek voor educatieve en recreatieve activiteiten. Daarnaast heeft de lokale gemeenschap een aantal zeereservaten opgericht om het onderwaterleven en het koraalrif te beschermen.

Calakmul Biosphere Reserve in Campeche: Dit gebied ligt in het hart van het Calakmul Biosphere Reserve en is de thuisbasis van een verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder jaguars, ocelots en brulapen. Bezoekers kunnen het gebied te voet, op de fiets of te paard verkennen en er zijn volop mogelijkheden om vogels te kijken, wilde dieren te fotograferen en natuurwandelingen te maken. Het gebied herbergt ook een aantal archeologische Maya-plekken, waaronder de oude stad Calakmul, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bezoekers kunnen ook deelnemen aan verschillende culturele activiteiten, zoals traditionele Mayakooklessen en workshops over lokale ambachten.

Centla moerassen in Tabasco: De Centla moerassen in Mexico zijn een uniek en prachtig ecosysteem dat de thuisbasis is van een verscheidenheid aan wilde dieren en planten. Dit gebied is een geweldige bestemming voor ecotoerisme, omdat het bezoekers de kans biedt om de wetlands te verkennen en de diverse wilde dieren die het gebied bewonen te observeren. Bezoekers kunnen deelnemen aan verschillende activiteiten, zoals vogels kijken, kanoën, vissen en wandelen. Er zijn ook een aantal educatieve programma’s beschikbaar, zoals rondleidingen en lezingen over de plaatselijke flora en fauna. De Centla Swamps zijn een geweldige plek om de schoonheid van de natuur te ervaren en te leren over het belang van natuurbehoud.

Koperravijn in Chihuahua: Het is een netwerk van zes canyons in de Sierra Madre Occidental in het noorden van Mexico. In het gebied leven verschillende wilde dieren, waaronder de bedreigde Mexicaanse grijze wolf, en het is een populaire bestemming voor wandelaars, kampeerders en natuurliefhebbers. Het gebied biedt een verscheidenheid aan activiteiten, waaronder wandelen, kamperen, vogels kijken en paardrijden. De Copper Canyon biedt ook een verscheidenheid aan culturele activiteiten, zoals een bezoek aan de Tarahumara indianen, die in de canyon wonen en bekend staan om hun traditionele muziek en dans. Bezoekers kunnen ook de vele archeologische vindplaatsen in het gebied verkennen, waaronder de ruïnes van de oude stad Paquimé.

Cozumel Reefs National Marine Park in Quintana Roo: Een geweldige manier om de prachtige riffen en het onderwaterleven van de Caribische Zee te verkennen. Cozumel herbergt enkele van de meest spectaculaire koraalriffen ter wereld en het eiland is een populaire bestemming om te snorkelen en te duiken.
Genieten van de natuur in Cozumel is een geweldige manier om de schoonheid van de Caribische Zee te ervaren en tegelijkertijd de kwetsbare koraalriffen te helpen beschermen. Het Cozumel Reefs National Park is een beschermd gebied dat onderdak biedt aan een verscheidenheid aan zeeleven, waaronder zeeschildpadden, dolfijnen en verschillende vissoorten. Bezoekers kunnen de riffen verkennen en het zeeleven in zijn natuurlijke habitat observeren. Bezoekers kunnen ook de Mayaruïnes van het eiland verkennen, lokale markten bezoeken en leren over de traditionele vistechnieken die door de lokale vissers worden gebruikt.

Herteneiland in Sinaloa: Op het eiland worden verschillende activiteiten georganiseerd, zoals vogels spotten, vissen en zwemmen. Bezoekers kunnen ook deelnemen aan educatieve activiteiten, zoals leren over de plaatselijke flora en fauna. Reizigers kunnen ook genieten van het prachtige uitzicht op de oceaan en de omliggende eilanden. Met zijn unieke natuur en activiteiten is Isla de Venados Sinaloa een geweldige bestemming voor wie op zoek is naar een unieke en spannende vakantie.

Cuatro Ciénegas Biosphere Reserve in Coahuila: een populaire bestemming voor natuurliefhebbers. Het gebied ligt in de Chihuahuan-woestijn en herbergt een uniek ecosysteem van bronnen, wetlands en woestijnlandschappen. Bezoekers kunnen het gebied te voet of te paard verkennen en deelnemen aan activiteiten zoals vogels kijken, wandelen en kamperen. Het gebied is ook de thuisbasis van een verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder coyotes, bobcats en roadrunners. Het gebied is ook de thuisbasis van een verscheidenheid aan planten, waaronder cactussen, yucca, en mesquite. Bezoekers kunnen ook deelnemen aan educatieve activiteiten, zoals rondleidingen door het gebied en lezingen over de plaatselijke ecologie.

Espíritu Santo eiland in Baja California Sur: Espíritu Santo ligt voor de kust van Baja California en is een paradijs voor natuurliefhebbers. Op het eiland leven allerlei wilde dieren, waaronder zeeschildpadden, dolfijnen en walvissen. Bezoekers kunnen de stranden, lagunes en mangroves van het eiland verkennen of deelnemen aan activiteiten zoals snorkelen, kajakken en vogels spotten. Het eiland biedt ook een verscheidenheid aan milieuvriendelijke accommodaties, waaronder eco-lodges en campings. Met zijn prachtige landschap en overvloedige fauna is Espíritu Santo de perfecte bestemming voor een milieuvriendelijke vakantie.

Huasteca Potosina in San Luis Potosi: In deze regio vind je verschillende ecosystemen, waaronder tropisch regenwoud, nevelwoud en droog bos. Het is ook de thuisbasis van een verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder ocelots, en een verscheidenheid aan vogels.
De Huasteca Potosina regio is ook de thuisbasis van een verscheidenheid aan culturele attracties, waaronder koloniale steden en traditionele markten. Bezoekers kunnen ook de vele rivieren, watervallen en grotten in de regio verkennen.
Ecotoeristische activiteiten in de regio Huasteca Potosina zijn vogels kijken, wandelen en kamperen. Bezoekers kunnen ook deelnemen aan culturele activiteiten zoals het bezoeken van lokale dorpen en leren over traditionele gebruiken.
De regio Huasteca Potosina is een geweldige bestemming voor avonturen en biedt bezoekers een unieke en onvergetelijke ervaring.

Jalcomulco in Veracruz: Het is een natuurreservaat in de staat Veracruz, Mexico. Het is een beschermd gebied van meer dan 1000 hectare tropisch regenwoud en is de thuisbasis van een verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder brulapen, toekans en papegaaien. Het gebied herbergt ook een aantal archeologische vindplaatsen. Jalcomulco biedt verschillende activiteiten voor bezoekers, zoals vogels spotten, wandelen en kajakken. Bezoekers kunnen ook deelnemen aan educatieve programma’s over de lokale omgeving en cultuur. Het gebied is ook de thuisbasis van een aantal eco-lodges, die comfortabele accommodatie bieden in het hart van het regenwoud.
Het is een geweldige bestemming voor wie de natuurlijke schoonheid van Mexico wil verkennen. Met zijn prachtige landschap, rijke fauna en fascinerende geschiedenis is het een ideale plek om te ontsnappen aan de drukte van alledag.

Las Coloradas in Yucatan: Las Coloradas zijn een unieke en prachtige bestemming voor natuurliefhebbers. Dit gebied is de thuisbasis van een verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder zeeschildpadden, zeekoeien en een verscheidenheid aan vogels. Het gebied staat ook bekend om zijn prachtige roze lagunes, die het resultaat zijn van een unieke combinatie van zout en algen.
Bezoekers van Las Coloradas kunnen het gebied verkennen per boot, kajak of te voet. Er zijn verschillende rondleidingen beschikbaar, waarbij bezoekers meer te weten komen over de geschiedenis en de ecologie van het gebied. Bezoekers kunnen ook deelnemen aan activiteiten zoals snorkelen, vogels kijken en zwemmen.
Het gebied is ook de thuisbasis van een verscheidenheid aan milieuvriendelijke accommodaties, waaronder eco-lodges en eco-resorts. Deze accommodaties bieden bezoekers de mogelijkheid om in een duurzame omgeving te verblijven en tegelijkertijd te genieten van de schoonheid van het gebied.
Het is een geweldige bestemming voor wie de schoonheid van de natuur op een duurzame manier wil ervaren. Met zijn prachtige roze lagunes, diverse wilde dieren.

Lacandon jungle in Chiapas: Een tropisch regenwoud in het zuidoosten van Mexico, grenzend aan Guatemala. Het is de thuisbasis van een grote verscheidenheid aan planten en dieren, waaronder jaguars, apen, toekans en papegaaien.
De Jungle biedt bezoekers de mogelijkheid om de unieke biodiversiteit van de regio te verkennen en meer te leren over de plaatselijke cultuur. Bezoekers kunnen deelnemen aan activiteiten zoals vogels spotten, wandelen en kanoën. Ze kunnen ook lokale dorpen bezoeken en leren over de traditionele levenswijze van de Lacandon bevolking.
Een bezoek aan de gemeenschappen in de Jungle is een geweldige manier om de lokale economie te steunen en het milieu te helpen beschermen. In de regio leven veel bedreigde diersoorten en ecotoerisme helpt om het bewustzijn van hun benarde situatie te vergroten en moedigt aan tot natuurbehoud. Daarnaast helpt ecotoerisme bij het creëren van banen en het verschaffen van inkomsten voor de lokale gemeenschappen.

Tepozteco-heuvel in Morelos: De heuvel herbergt de ruïnes van een pre-Spaanse tempel gewijd aan de Azteekse god Tepoztecatl. Het gebied staat bekend om het prachtige uitzicht op het omringende landschap, de weelderige vegetatie en de overvloed aan wilde dieren. Bezoekers kunnen de ruïnes verkennen, de paden bewandelen en genieten van het adembenemende uitzicht. In het gebied leven ook verschillende vogelsoorten, waaronder de bedreigde Militaire Ara.
Toeristische activiteiten in het gebied zijn vogels kijken, wandelen, kamperen en paardrijden. Bezoekers kunnen ook deelnemen aan culturele activiteiten zoals traditionele dansen en muziek. Het gebied is ook de thuisbasis van verschillende natuurbeschermingsprojecten, zoals het Tepozteco Conservation Project, dat werkt aan de bescherming van de biodiversiteit van het gebied. Het project promoot ook duurzaam toerisme en onderwijst bezoekers over het belang van milieubescherming.

De Pinacate-woestijn in Sonora: deze ligt in het noordelijke deel van de Sonorawoestijn en is de thuisbasis van een verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder de bedreigde Sonoraanse pronghornantilope. Het gebied herbergt ook verschillende archeologische vindplaatsen, waaronder het UNESCO Werelderfgoed El Pinacate en het Biosfeerreservaat Gran Desierto de Altar.

De riffen in Veracruz: omvatten het Veracruz Rifsysteem, het Alacranes Rif en het San Fernando Rif. Deze riffen herbergen een verscheidenheid aan zeeleven, waaronder zeeschildpadden, dolfijnen en verschillende vissoorten. De riffen zijn ook populair bij duikers, snorkelaars en kajakkers, die de levendige koraalriffen komen verkennen en het overvloedige zeeleven komen observeren. De riffen zijn ook belangrijk voor de plaatselijke economie, want ze bieden werk aan vissers en andere gerelateerde industrieën.

De Zwaluwengrot in San Luis Potosi: De Zwaluwengrot is een spectaculair natuurwonder in de regio Sierra Gorda in Mexico. Het is een diepe, openluchtgrot met een ronde opening met een diameter van ongeveer 90 meter. De grot is meer dan 300 meter diep en is daarmee een van de diepste grotten ter wereld.
De Grot van de Zwaluwen is een populaire bestemming voor ecotoerisme en biedt bezoekers de kans om van de wanden van de grot af te abseilen en de diepte te verkennen. In de grot leven verschillende wilde dieren, waaronder vleermuizen, zwaluwen en andere vogels. De grot herbergt ook een verscheidenheid aan planten, waaronder varens, mossen en korstmossen.
De Grot van de Zwaluwen is een beschermd gebied en bezoekers wordt gevraagd het milieu en de wilde dieren die in de grot leven te respecteren. Bezoekers moeten zich er ook van bewust zijn dat de grot een kwetsbare omgeving is en moeten oppassen dat ze de wanden van de grot of de planten en dieren die er leven niet beschadigen.
De Grot van de Zwaluwen is een unieke en prachtige bestemming en een geweldige plek om de wonderen der natuur te ervaren.

Marieta-eilanden in Nayarit: Marieta Islands National Park is een beschermd gebied voor de kust van Mexico in de Stille Oceaan. In het park leven verschillende wilde dieren, waaronder zeeschildpadden, dolfijnen en meer dan 200 vogelsoorten. De eilanden staan ook bekend om hun unieke rotsformaties, die zijn ontstaan door vulkanische activiteit.
Bezoekers kunnen de eilanden verkennen en de wilde dieren in hun natuurlijke omgeving observeren. Er zijn verschillende touroperators die boottochten naar de eilanden aanbieden, evenals begeleide wandelingen en snorkeltochten. Bezoekers kunnen ook deelnemen aan educatieve programma’s over de ecologie en het behoud van het park. In het park is ook een onderzoeksstation gevestigd, waar wetenschappers de plaatselijke wilde dieren en hun habitats bestuderen.

Montebello Lagunes in Chiapas: De Montebello Lagunes in Mexico zijn een prachtige en unieke bestemming. De lagunes in de staat Chiapas maken deel uit van het Montebello National Park, een beschermd gebied van meer dan 1000 hectare tropisch regenwoud. De lagunes herbergen een grote verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder meer dan 200 vogelsoorten, en zijn een populaire plek om vogels te kijken. De lagunes zijn ook een geweldige plek om te zwemmen, kajakken en vissen. Bezoekers kunnen ook de nabijgelegen Maya-ruïnes verkennen of een boottocht maken door de lagunes. De Lagunes van Montebello zijn een geweldige bestemming voor wie de schoonheid van de natuur en de cultuur van Mexico wil ervaren.

Nevado de Toluca in de staat Mexico: Nevado de Toluca is een slapende vulkaan die op 4.680 meter boven zeeniveau ligt. Het gebied herbergt een verscheidenheid aan flora en fauna, waaronder de bedreigde Mexicaanse wolf.
Het gebied is populair bij wandelaars, mountainbikers en bergbeklimmers. Er zijn verschillende paden die naar de top van de vulkaan leiden en het uitzicht vanaf de top is spectaculair. In het gebied leven ook verschillende vogels, waaronder de bedreigde Golden Eagle.
Nevado de Toluca biedt bezoekers de kans om de unieke cultuur van het gebied te ervaren. Bezoekers kunnen de lokale dorpjes verkennen, de lokale markten bezoeken en leren over de geschiedenis en cultuur van het gebied.
Het gebied is ook de thuisbasis van een verscheidenheid aan andere buitenactiviteiten, waaronder kamperen, vissen en paardrijden. Het ecotoerisme in Nevado de Toluca is een geweldige manier om de schoonheid van het Mexicaanse platteland te ervaren.

Peña de Bernal in Queretaro: De Pena de Bernal is een unieke ecotoeristische bestemming in de staat Querétaro, Mexico. Het is een monoliet van vulkanisch gesteente die 1.020 meter hoog is en de op twee na grootste monoliet ter wereld. Het gebied herbergt een verscheidenheid aan flora en fauna, waaronder cactussen, agaven en een verscheidenheid aan vogels.
De Pena de Bernal is een populaire bestemming voor wandelaars, bergbeklimmers en natuurliefhebbers. Het gebied herbergt ook een aantal archeologische vindplaatsen, waaronder de ruïnes van een pre-Spaanse nederzetting. Bezoekers kunnen de ruïnes verkennen en meer leren over de geschiedenis van het gebied.
De Pena de Bernal is ook een geweldige plek om de nachtelijke hemel te observeren. Het gebied staat bekend om zijn heldere hemel en gebrek aan lichtvervuiling, waardoor het een ideale plek is om sterren te kijken.
De Pena de Bernal is een geweldige bestemming voor wie de schoonheid van de natuur en de geschiedenis van het gebied wil ervaren.

Pico de Orizaba in Veracruz: Pico de Orizaba is de hoogste berg van het land en een unieke eco-toeristische bestemming in de Mexicaanse staat Veracruz. Het gebied en de berg worden omringd door weelderige bossen, rivieren en watervallen. Bezoekers van het gebied kunnen genieten van verschillende activiteiten, zoals wandelen, kamperen, vogels kijken en paardrijden. Het gebied is ook de thuisbasis van een verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder jaguars, ocelots en poema’s. Pico de Orizaba is een geweldige bestemming voor wie de natuurlijke schoonheid van Mexico wil verkennen en tegelijkertijd meer wil leren over de plaatselijke cultuur en geschiedenis.

Nationaal Park Popocatépetl-Iztaccíhuatl in Puebla: Het park ligt in de staten Puebla en Mexico en herbergt twee van de hoogste bergtoppen van Mexico, Iztaccíhuatl en Popocatepetl. Het park is de thuisbasis van een verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder herten, coyotes en een verscheidenheid aan vogels. Bezoekers kunnen ook de vele wandelpaden in het park verkennen, die een prachtig uitzicht bieden op het omringende landschap.
Het park ligt ook niet ver van verschillende culturele bezienswaardigheden, zoals de oude stad Cholula en de archeologische vindplaats Xochicalco. Bezoekers kunnen ook de nabijgelegen dorpen San Miguel en San Pedro Cholula verkennen, die een kijkje bieden in de traditionele cultuur van de regio.
Een geweldige manier om de schoonheid van het park en de omliggende gebieden te ervaren. Bezoekers kunnen genieten van verschillende activiteiten, zoals wandelen, kamperen, vogels kijken, paardrijden en natuurlijk klimmen.

Potrero Chico in Nuevo Leon: Een unieke bestemming voor rotsklimmers en outdoorliefhebbers in Mexico. Het gebied ligt in het Sierra Madre Oriental-gebergte en staat bekend om zijn prachtige uitzichten, diverse wilde dieren en unieke rotsformaties. Het gebied is de thuisbasis van een verscheidenheid aan vogels, zoogdieren, reptielen en amfibieën, evenals een grote verscheidenheid aan planten. Potrero Chico biedt een verscheidenheid aan activiteiten voor bezoekers, waaronder rotsklimmen, wandelen, mountainbiken en kamperen. Het gebied is ook de thuisbasis van een aantal eco-lodges, die comfortabele accommodaties bieden voor bezoekers. Het gebied is ook de thuisbasis van een aantal restaurants, bars en winkels, waardoor het een geweldige plek is om te verkennen en te genieten van de lokale cultuur.
Potrero Chico is een geweldige bestemming voor wie het buitenleven wil verkennen en de schoonheid van het Mexicaanse platteland wil ervaren. Met zijn prachtige uitzichten, diverse wilde dieren en unieke rotsformaties is het gebied zeker een onvergetelijke ervaring.

Natuurpark Ria Lagartos Reservaat in Yucatan: Dit is een natuurreservaat op het Mexicaanse schiereiland Yucatan. Er leven verschillende wilde dieren, waaronder flamingo’s, krokodillen en verschillende vogelsoorten. Het gebied staat ook bekend om zijn mangrovebossen, die een habitat vormen voor veel vissoorten en ander waterleven. Bezoekers van het gebied kunnen deelnemen aan verschillende activiteiten, zoals vogels kijken, kajakken en snorkelen. Het gebied is ook de thuisbasis van een aantal Maya archeologische vindplaatsen, die kunnen worden verkend tijdens rondleidingen.

Zee van Cortez in Baja California: De Zee van Cortez in Mexico is een geweldige manier om het unieke zeeleven en de prachtige landschappen van deze regio te verkennen. In de Zee van Cortez leven verschillende diersoorten, waaronder walvissen, dolfijnen, zeeschildpadden en verschillende vissoorten. Er zijn ook verschillende ecotoeristische tochten beschikbaar, zoals walvistochten, vogeltochten en snorkeltochten.
Ecotoerisme in de Zee van Cortez is een geweldige manier om de schoonheid van deze regio te ervaren en tegelijkertijd de kwetsbare ecosystemen te helpen beschermen. Bezoekers kunnen helpen het gebied te beschermen door de regels en voorschriften van de lokale autoriteiten op te volgen, zoals het niet aanraken of verstoren van de wilde dieren. Daarnaast kunnen bezoekers helpen door lokale bedrijven en gemeenschappen te steunen die zich inzetten voor duurzaam toerisme. Door dit te doen, kunnen bezoekers helpen om ervoor te zorgen dat de Zee van Cortez een mooie en gezonde omgeving blijft voor de komende generaties.

Sian Ka’an Biosfeerreservaat in Quintana Roo: Het staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en herbergt een grote verscheidenheid aan flora en fauna, waaronder jaguars, poema’s, ocelots, tapirs en meer dan 300 vogelsoorten. Het reservaat herbergt ook verschillende archeologische Maya-plekken, waaronder de oude stad Muyil.
Het reservaat biedt een verscheidenheid aan milieuvriendelijke activiteiten, zoals vogels spotten, kajakken, snorkelen en wandelen. Bezoekers kunnen ook de Mayaruïnes verkennen en meer leren over de plaatselijke cultuur en geschiedenis. Het reservaat biedt ook educatieve programma’s voor kinderen en volwassenen en vrijwilligerswerk.
Het Sian Ka’an Biosphere Reserve is een geweldige bestemming voor wie de schoonheid van de Mexicaanse Caraïben wil ervaren en meer wil leren over de plaatselijke cultuur en het milieu. Het is een geweldige plek om de natuurlijke wonderen van de regio te verkennen en te waarderen.

Sima de las Cotorras in Chiapas: De Sima de las Cotorras is een ecotoeristische bestemming in de staat Veracruz, Mexico. Het is een uniek natuurgebied waar een grote populatie papegaaien leeft, die de belangrijkste attractie van het gebied vormen. De Sima de las Cotorras is een beschermd gebied en bezoekers wordt gevraagd het milieu en de wilde dieren te respecteren.
Bezoekers van de Sima de las Cotorras kunnen genieten van verschillende activiteiten, waaronder vogels kijken en wandelen. Het gebied is ook de thuisbasis van een verscheidenheid aan andere wilde dieren, waaronder gordeldieren, herten en wilde zwijnen. Er zijn ook verschillende watervallen en grotten in de omgeving die verkend kunnen worden.
De Sima de las Cotorras is een geweldige bestemming voor mensen die op zoek zijn naar natuur en wilde dieren in een unieke en prachtige omgeving.

Sumidero Canyon in Chiapas: Het is een diepe canyon met steile wanden die tot 1000 meter hoog reiken. De canyon herbergt een verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder krokodillen, apen en een verscheidenheid aan vogels.
De canyon is een populaire bestemming voor eco-reizigers, omdat het een verscheidenheid aan activiteiten voor bezoekers biedt. Bezoekers kunnen boottochten maken door de canyon, wandelingen maken en de omgeving verkennen. Er zijn ook een aantal archeologische vindplaatsen in de omgeving, waaronder de ruïnes van de oude stad Palenque.
Sumidero Canyon is een geweldige manier om de natuurlijke schoonheid van de regio te ervaren en meer te leren over de geschiedenis en cultuur.

Xel-Ha in Quintana Roo: Xel-Ha is een nationaal park in de Riviera Maya, Mexico. Het is een natuurlijk aquarium en een beschermd gebied van mangroven, lagunes en cenotes. Bezoekers kunnen de natuurlijke schoonheid van het park verkennen en deelnemen aan activiteiten zoals snorkelen, kajakken en zwemmen met dolfijnen. Xel-Ha biedt ook educatieve programma’s over het milieu en duurzaam toerisme. Het park zet zich in voor het behoud van het milieu en het bevorderen van duurzaam toerisme.

Xilitla in San Luis Potosi: Xilitla is een unieke ecotoeristische bestemming in de regio Sierra Gorda in Mexico. Het is een klein stadje in de staat San Luis Potosi en staat bekend om zijn weelderige groene bossen, prachtige watervallen en unieke rotsformaties. Het gebied is de thuisbasis van een verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder jaguars, ocelots en brulapen. Bezoekers kunnen het gebied te voet, op de fiets of te paard verkennen en deelnemen aan activiteiten zoals vogels spotten, speleologie en abseilen. Xilitla is ook de thuisbasis van een aantal archeologische vindplaatsen, waaronder de ruïnes van de oude stad Xilitla. Bezoekers kunnen ook genieten van de lokale keuken, waaronder traditionele Mexicaanse gerechten zoals tamales, enchiladas en taco’s.

Vervoer in Mexico

Misschien wilt u aankomen in Mexico en beginnen aan een avontuur van 1 jaar of misschien wilt u van het vliegveld naar het hotel en terug, in elk geval zal deze informatie nuttig voor u zijn.

Vervoer in Mexico wordt op verschillende manieren aangeboden, waaronder door de lucht, over de weg, over het water en met het openbaar vervoer. Mexico heeft een uitgebreid netwerk van snelwegen, wegen en tolwegen, evenals een aantal luchthavens en havens. Het land heeft ook een aantal openbare vervoerssystemen, waaronder bussen, metro’s en lightrail.

Vliegtuig naar Mexico

De belangrijkste luchthavens in Mexico die internationale vluchten aanbieden zijn Mexico City International Airport (MEX), Cancun International Airport (CUN), Guadalajara International Airport (GDL), Monterrey International Airport (MTY) en Tijuana International Airport (TIJ). Als je met het vliegtuig naar Mexico komt, is de kans groot dat je op een van deze luchthavens aankomt. Het is ook de moeite waard om te weten dat je vanaf de meeste van deze luchthavens ook naar andere kleinere luchthavens in het land kunt reizen, dus als je van plan bent om een langeafstandsreis door Mexico te maken maar land geen optie is, bekijk dan deze opties.

Mexico heeft een aantal luchtvaartmaatschappijen die binnenlandse en internationale vluchten aanbieden. De grootste luchtvaartmaatschappij van het land is Aeroméxico, die gevestigd is in Mexico-Stad en vluchten uitvoert naar meer dan 80 bestemmingen in Mexico, de Verenigde Staten, Canada, Midden-Amerika, Zuid-Amerika, Europa en Azië.

Aeromexico is de grootste van allemaal en wordt aanbevolen voor internationale reizen omdat het rechtstreekse vluchten heeft tot Tokio. Interjet is een lagekostenmaatschappij die vluchten uitvoert naar meer dan 50 bestemmingen in Mexico, de Verenigde Staten, Canada, Midden-Amerika en Zuid-Amerika. Volaris is een andere lagekostenmaatschappij die vluchten uitvoert naar meer dan 50 bestemmingen in Mexico, de Verenigde Staten en Midden-Amerika. VivaAerobus is een budgetmaatschappij die vluchten uitvoert naar meer dan 30 bestemmingen in Mexico en de Verenigde Staten.


Met de bus naar Mexico

Met de bus door Mexico reizen is een geweldige manier om het land te verkennen en de cultuur te ervaren. Het bussysteem in Mexico is uitgebreid en betrouwbaar, met routes die grote steden en dorpen in het hele land met elkaar verbinden. Bussen zijn comfortabel en betaalbaar, en ze bieden een geweldige manier om rond te reizen en de bezienswaardigheden te bekijken.

De beste manier om met de bus naar Mexico te reizen is door van tevoren een ticket te kopen. Zo weet je zeker dat je de beste prijs en de meest comfortabele zitplaats krijgt. Je kunt online of op het busstation tickets kopen. Als je op het station aankomt, controleer dan de dienstregeling en zorg ervoor dat je op de juiste bus zit.

Als je eenmaal in de bus zit, kun je genieten van het landschap terwijl je door het land reist. Mexico is een prachtig land met verschillende landschappen, van de stranden van de Caraïben tot de bergen van de Sierra Madre. Je kunt ook de cultuur van het land opsnuiven terwijl je door kleine stadjes en dorpjes rijdt.

BELANGRIJK: houd er rekening mee dat Mexico-Stad 4 grote busterminals heeft en niet allemaal dezelfde bestemmingen hebben. Dit zijn de stations (Noord-, Zuid-, Oost- en Weststation).

Er zijn veel busmaatschappijen waaruit je kunt kiezen, maar we raden je aan om het te proberen:


Met de auto naar Mexico

Naar onze bescheiden mening is dit de beste methode, omdat de investeringen in de wegen de afgelopen jaren zijn toegenomen en de veiligheid in het land is verbeterd. Met de auto door Mexico reizen is een geweldige manier om het land te verkennen en de cultuur te ervaren. Mexico is een groot land met een verscheidenheid aan landschappen, van de stranden van het Caribisch gebied tot de woestijnen in het noorden. Rijden door Mexico kan een geweldige manier zijn om van de gebaande paden af te wijken en een aantal minder bekende gebieden van het land te verkennen.

Als je met de auto door Mexico reist, is het belangrijk om vooruit te plannen en ervoor te zorgen dat je alle benodigde documenten en vergunningen hebt. Je hebt een geldig rijbewijs nodig, een bewijs van verzekering en een geldig visum (of paspoortstempel) als je geen Mexicaans staatsburger bent. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je auto in goede staat is en dat je alle benodigde veiligheidsuitrusting hebt.

Zodra je alle benodigde documenten en vergunningen hebt, kun je aan je reis beginnen. Mexico heeft een geweldig netwerk van snelwegen en wegen, zodat je gemakkelijk door het land kunt reizen. Zorg ervoor dat je de tijd neemt en geniet van het landschap terwijl je rijdt.

Als je met de auto door Mexico reist, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de plaatselijke wetten en gewoonten. Zorg ervoor dat je je aan alle verkeersregels houdt en respecteer de lokale cultuur om nog meer van de reis te genieten.

Als je van plan bent om een auto te huren in Mexico, zijn er veel bedrijven die het proces erg gemakkelijk maken, maar controleer wel de vereisten:

 • Zorg ervoor dat je voldoet aan de minimumleeftijd (meestal 21)
 • Een geldig rijbewijs uit je eigen land hebt (mogelijk moet je ook een geldige creditcard overleggen).
 • Onderzoek verhuurbedrijven, vergelijk prijzen en lees beoordelingen om de beste deal te vinden.
 • Zodra je een verhuurbedrijf hebt gekozen, reserveer je de auto online of via de telefoon en vraag je zeker naar eventuele extra kosten of belastingen die bij de prijs kunnen komen.
 • Wanneer je aankomt bij de verhuurlocatie om de auto op te halen, toon je je rijbewijs en creditcard.
 • Controleer de auto op eventuele schade en meld deze aan het agentschap voordat je vertrekt, zodat er geen misverstanden of kosten ontstaan wanneer je de auto terugbrengt.
 • Breng de auto na afloop van je reis terug naar de verhuurlocatie en zorg ervoor dat je de tank vult voordat je vertrekt.

Voor een veilige en voordelige autoverhuurservice raden we je aan om deze 3 bedrijven met elkaar te vergelijken, omdat ze met de meeste providers in Mexico werken, maar van tijd tot tijd heeft de een betere deals dan de ander:


Mexico op de motor

Als je op zoek bent naar een onvergetelijk avontuur, overweeg dan de groeiende trend om een motorreis door Mexico te maken. Van de bruisende steden tot de prachtige stranden, Mexico heeft voor elk wat wils en biedt een klimaat dat geschikt is om het grootste deel van het jaar te rijden.

Denk na over het soort terrein dat je wilt verkennen, de attracties die je wilt zien en de lengte van je reis: een snelwegtocht? Offroad? Een mix van beide? Zorg ervoor dat je motor het aankan. De snelwegen van Mexico zijn in een betere staat dan in voorgaande jaren en er zijn rustplaatsen op de snelwegen die je kunt gebruiken als je ze nodig hebt, maar houd er rekening mee dat veel gebieden in Mexico behoorlijk bergachtig zijn, dus houd er rekening mee bij het voorbereiden van je route en neem de nodige voorzorgsmaatregelen.

Als je eenmaal een route hebt gekozen, is het tijd om te gaan plannen. Zorg ervoor dat je alle benodigde documenten hebt, zoals een geldig rijbewijs en een verzekering. Je moet er ook voor zorgen dat je motor in goede staat is en dat je de juiste uitrusting hebt.

Als je klaar bent om de weg op te gaan, word je beloond met een van de mooiste landschappen ter wereld. Van de woestijnen in het noorden tot de jungles in het zuiden, er zijn genoeg plaatsen om te verkennen.

Voor een betere ervaring:

 1. Draag een helm: Het dragen van een helm is de belangrijkste veiligheidsmaatregel bij het motorrijden.
 2. Draag beschermende kleding: Draag kleding die je armen en benen bedekt om je huid te beschermen tegen huiduitslag bij een ongeval.
 3. Wees je bewust van je omgeving: Wees je altijd bewust van je omgeving en let op andere voertuigen, voetgangers en dieren.
 4. Volg de verkeersregels: Houd je aan alle verkeerswetten en snelheidslimieten.
 5. Vermijd afleiding: Gebruik je telefoon of andere elektronische apparaten niet tijdens het rijden.
 6. Onderhoud uw motorfiets: Zorg ervoor dat je motor in goede staat verkeert en dat alle veiligheidsvoorzieningen naar behoren functioneren.
 7. Volg een veiligheidscursus: Het volgen van een motorveiligheidscursus kan je helpen om de basisbeginselen van het motorrijden te leren en hoe je veilig op de weg kunt blijven.
 8. Volg een cursus mechanica: als er iets gebeurt, moet je in staat zijn om je motorfiets te repareren.
 9. Neem de nodige uitrusting mee: Gereedschap, een extra tank benzine, handlamp, beschermende uitrusting, GPS en communicatieapparatuur.

Waar je ook naartoe gaat, wees veilig en zorg dat je een geweldige tijd hebt.

Mexico op de fiets

Verreweg de moeilijkste en meest avontuurlijke van alle opties, maar ook de meest lonende en de optie die het snelst in populariteit toeneemt.

Mexico verkennen op de fiets is een geweldige manier om de levendige cultuur, de prachtige landschappen en de vriendelijke bevolking van het land te ervaren. Van de bruisende steden tot de afgelegen dorpen, fietsen door Mexico is een avontuur als geen ander.

De beste manier om Mexico te ervaren is door de tijd te nemen en het land in je eigen tempo te verkennen. Met zijn gevarieerde terrein kan fietsen in Mexico een uitdaging zijn, maar het is ook ongelooflijk de moeite waard. Van de ruige bergen van de Sierra Madre tot de weelderige jungles van het schiereiland Yucatan, er is voor elk wat wils.

De wegen in Mexico zijn over het algemeen goed onderhouden en gemakkelijk te berijden, waardoor het een geweldige plek is om per fiets te verkennen. Onderweg vind je veel overnachtingsmogelijkheden, van hostels tot campings. En als je je avontuurlijk voelt, kun je zelfs bikepacking proberen, een vorm van fietstochten waarbij je al je spullen op de fiets meeneemt.

Waar je ook naartoe gaat in Mexico, je vindt er altijd een vriendelijke bevolking die je graag helpt. Van de lokale bevolking die je een verblijfplaats aanbiedt tot de winkeliers die je helpen het beste eten te vinden, je wordt met open armen ontvangen.

Om de beste tijd ooit te hebben:

 1. Plan je route van tevoren en zorg dat je weet op welk terrein je gaat fietsen.
 2. Zorg dat je de juiste uitrusting hebt voor je tocht, zoals een helm, fietsslot, fietsverlichting en gereedschap.
 3. Neem voldoende water en snacks mee om gehydrateerd en energiek te blijven.
 4. Wees je bewust van je omgeving en blijf altijd alert.
 5. Vermijd fietsen ‘s nachts en in afgelegen gebieden.
 6. Zorg voor een geldig paspoort en visum indien nodig.
 7. Neem een EHBO-doos mee en ken de basisprincipes van eerste hulp.
 8. Zorg voor een betrouwbare vorm van communicatie, zoals een mobiele telefoon of satelliettelefoon.
 9. Zorg dat je een papieren kaart van het gebied hebt en weet waar je naartoe gaat voor het geval je elektronica uitvalt.
 10. Laat je dierbaren weten waar je bent en waar je naartoe gaat.

Als extra advies raden we je niet aan om deze reis alleen te doen, zoek vrienden of familie om mee te gaan of zoek in de sociale media naar groepen met dezelfde interesse.

Incity vervoer

In bijna elke stad in Mexico zul je merken dat de mobiele apps zoals Uber en Lyft of DiDi net zo goed werken als in je eigen land, dus als je geen zin hebt om te leren hoe het plaatselijke vervoer werkt, kun je nog steeds heel gemakkelijk je app blijven gebruiken. Om het te laten werken kun je zodra je in Mexico aankomt een simkaart voor je telefoon kopen, zodat je altijd je contacten kunt bereiken en informatie kunt krijgen over je locatie en de locatie van je hotel of andere ontmoetingsplaatsen, en natuurlijk die apps kunt gebruiken. Je kunt ze kopen op het vliegveld of in de meeste buurtwinkels.

Het is BELANGRIJK om te weten dat deze apps geen pick-ups aanbieden op de internationale luchthavens, dus je zult de taxibedrijven op de luchthaven moeten benaderen en daar een service moeten aanvragen. De prijs wordt bepaald op basis van de afstand tot je bestemming en je kunt contant of met een kaart betalen bij de kiosk van het bedrijf.

Mexico-Stad

Mexico-Stad heeft een uitgebreid openbaar vervoerssysteem, waaronder bussen, metro, lightrail en trolleybussen. De metro is de populairste vorm van openbaar vervoer in de stad, met 12 lijnen en 195 stations. De Metrobús is een netwerk van speciale busbanen die langs de belangrijkste lanen van de stad lopen. Het trolleybussysteem is een netwerk van elektrische bussen die langs speciale banen in de stad rijden. De stad heeft ook een netwerk van gewone bussen, die door verschillende bedrijven worden geëxploiteerd. Taxi’s zijn ook op grote schaal beschikbaar in de stad en je kunt gewoon stoppen en met contant geld spelen.

Hier zijn links naar de verschillende transportsystemen die de stad biedt.

Metro
Buses
Metrobus
Tren Ligero

Guadalajara

Het openbaar vervoer in Guadalajara, Mexico wordt verzorgd door het Guadalajara Metropolitan Transport System. Het systeem bestaat uit een netwerk van bussen, trolleybussen en een lightrailsysteem dat bekend staat als de Guadalajara Metro. Het STC exploiteert ook een aantal snelbussen die de stad verbinden met nabijgelegen steden.

De bussen van het STC zijn de populairste vorm van openbaar vervoer in Guadalajara. De bussen zijn verdeeld in twee categorieën: stadsbussen en voorstadsbussen. De stadsbussen bestrijken de stad Guadalajara en haar voorsteden, terwijl de voorstadsbussen de stad verbinden met nabijgelegen steden. De bussen zijn voorzien van airconditioning en hebben een vaste ritprijs van 8,50 pesos (ongeveer 0,40 USD).

Hier vind je links naar de verschillende transportsystemen die de stad biedt.

Metro
Buses

Cancun

Public transportation in Guadalajara, Mexico is provided by the Guadalajara Metropolitan Transport System. The system consists of a network of buses, trolleybuses and a light rail system known as the Guadalajara Metro. The STC also operates a number of express buses that connect the city to nearby cities.

The STC’s buses are the most popular form of public transportation in Guadalajara. The buses are divided into two categories: city buses and suburban buses. City buses cover the city of Guadalajara and its suburbs, while suburban buses connect the city to nearby cities. The buses are air-conditioned and have a fixed fare of 8.50 pesos (about 0.40 USD).

Here are links to the various transportation systems offered by the city.

Buses 

Vakantie in Mexico

Mexico is een land vol levendige cultuur, prachtige landschappen en spannende feestdagen. Van de Dag van de Doden tot Cinco de Mayo, Mexico heeft een verscheidenheid aan feestdagen die het hele jaar door gevierd worden.

Een van de populairste feestdagen in Mexico is de Dag van de Doden, die wordt gevierd op 1 en 2 november. Deze feestdag is een tijd om de overledenen te herdenken en te eren. Mensen maken altaren met foto’s van hun dierbaren, versieren ze met bloemen en bieden eten en drinken aan. Ze bezoeken ook de graven van hun dierbaren en laten offers achter.

De wintervakanties in Mexico zijn festiviteiten die lang duren, om precies te zijn van 12 december tot 6 januari en tussen deze 2 data zijn er zeer belangrijke dagen met een zeer precieze betekenis.

Het grootste deel van het jaar is goed om te reizen en in elk seizoen vind je een ander Mexico, nieuwe decoraties, nieuw eten, nieuwe sfeer, dus kom en probeer het zelf.

Wintervakantie

Zelfs in de winter is het weer in het grootste deel van Mexico zeer aangenaam, dus als je op zoek bent naar een warme plek om te ontsnappen aan de kou, dan is Mexico een zeer goede optie. De wintervakantie in Mexico is een tijd van vreugde en feest. Veel gezinnen versieren hun huis met lichtjes en decoraties en sommige zetten zelfs een kerststal neer in hun tuin. Ze genieten ook van traditioneel eten, zoals tamales en atole, en wisselen cadeaus uit.

Dag van Onze-Lieve-Vrouw van Guadalupe. 12 december. Aan het begin van de winter viert de Mexicaanse katholieke gemeenschap de feestdag van Onze-Lieve-Vrouw van Guadalupe. Deze viering herdenkt Maria’s verschijning aan de Mexicaanse boer Juan Diego in 1531 op de heuvel van Tepeyac.

Posada’s. 16 december – 24 december. Posadas in Mexico zijn een traditioneel feest dat plaatsvindt tijdens de negen dagen voorafgaand aan Kerstmis. De viering is gebaseerd op het bijbelse verhaal van de reis van Maria en Jozef naar Bethlehem. Tijdens de viering verkleden mensen zich als Maria en Jozef en gaan ze van huis tot huis om onderdak te vragen. Bij elk huis worden ze afgewezen totdat ze bij het laatste huis aankomen, waar ze worden verwelkomd. Dit symboliseert de gastvrijheid van de Heilige Familie en het belang van het verwelkomen van vreemdelingen. Posada’s worden gevierd met eten, muziek en piñata’s. Als je deel wilt uitmaken van de festiviteiten, dan heeft Mexico-stad veel locaties voor de traditionele demonstraties, evenals Oaxaca, Guanajuato en Jalisco.

Kerstavond. 24 december. Kerstavond in Mexico is een feestelijke en vreugdevolle gelegenheid. Families komen samen om de geboorte van Jezus Christus te vieren. De traditionele Mexicaanse vieringen op kerstavond omvatten het bijwonen van de nachtmis, het eten van een speciaal diner en het uitwisselen van cadeaus.
De traditionele Mexicaanse kerstavondmaaltijd wordt Noche Buena genoemd. Deze maaltijd bestaat meestal uit tamales, pozole en andere traditionele Mexicaanse gerechten. Na het diner wisselen families vaak cadeaus uit.

Eerste kerstdag, 25 december. Eerste kerstdag wordt in Mexico met veel enthousiasme en vreugde gevierd. Families komen samen om cadeaus uit te wisselen als die de avond ervoor nog niet zijn uitgewisseld, ze genieten van traditionele Mexicaanse gerechten en wonen religieuze diensten bij. Families wisselen vaak cadeaus uit en zingen kerstliederen. Veel mensen wonen ook kerkdiensten bij op eerste kerstdag. In sommige gebieden vieren mensen het ook met vuurwerk en parades.

Nieuwjaar. 31 december – 1 januari. Als Kerstmis een meer intieme viering is, dan is Nieuwjaar meestal een feest dat openstaat voor een bredere kring van vrienden en familieleden. Net als in veel andere landen over de hele wereld. Mexicanen vieren het nieuwe jaar met verschillende tradities, waaronder vuurwerk, feesten en speciale maaltijden. Veel Mexicanen nemen ook deel aan een traditioneel nieuwjaarsritueel genaamd “quema del año viejo” waarbij ze de pop van een oude man verbranden die het oude jaar voorstelt.

Koningsdag. 6 januari. Dezelfde dag als Driekoningen in andere landen. Het is een dag om de drie wijzen te vieren die het kindje Jezus bezochten in Bethlehem. Op deze dag krijgen kinderen cadeaus van de Drie Koningen en families hebben vaak een speciaal diner. In sommige delen van Mexico zijn er optochten en processies om deze dag te vieren en kinderen nemen hun cadeautjes mee naar buiten om te spelen en aan de andere kinderen te laten zien.

Nationale feestdagen

Verjaardag van Benito Juarez. 21 maart. De verjaardag van Beno Juarez is een nationale feestdag die ook wel “Dia de Benito Juarez” wordt genoemd. Op deze dag vieren de Mexicanen het leven en de nalatenschap van Benito Juarez, de 19e-eeuwse president van Mexico die de democratie bracht en het land moderniseerde.

Dag van de Slag om Puebla. 5 mei. Ook bekend als Cinco de Mayo, is een nationale feestdag in Mexico ter herdenking van de onwaarschijnlijke overwinning van het Mexicaanse leger op de Franse troepen van Napoleon III op 5 mei 1862 in de Slag om Puebla. De feestdag wordt in heel Mexico gevierd met optochten, festivals en andere activiteiten. In de Verenigde Staten is Cinco de Mayo een viering van de Mexicaanse cultuur en erfgoed geworden, met optochten, festivals en andere activiteiten in steden met een grote Mexicaans-Amerikaanse bevolking.

Onafhankelijkheidsdag. 16 september. Onafhankelijkheidsdag in Mexico wordt gevierd op 16 september. Deze dag markeert het begin van de Mexicaanse Onafhankelijkheidsoorlog van Spanje in 1810. Op deze dag vieren de Mexicanen feest met parades, vuurwerk en andere festiviteiten. De president van Mexico houdt meestal een toespraak op het centrale plein van Mexico-Stad, de Zócalo. De viering van Onafhankelijkheidsdag is een herinnering aan de vrijheidsstrijd van het land en een viering van zijn cultuur en geschiedenis.

Dag van de Revolutie. 20 november. Mexico viert elk jaar op 20 november de Dag van de Revolutie. Deze dag markeert het begin van de Mexicaanse Revolutie in 1910, een grote sociale en politieke omwenteling in het land. Op deze dag herdenken de Mexicanen de helden van de revolutie.

Dag van de Doden

1 en 2 november

Día de Muertos, of Dag van de Doden, is een traditionele Mexicaanse feestdag. Het is een tijd om de overledenen te herdenken en te eren. Mensen maken altaren met foto’s en offergaven van eten, drinken en andere dingen om hun overleden dierbaren te eren. Ze bezoeken ook begraafplaatsen om de graven van hun overleden familieleden te versieren.

De populairste plaatsen om de Dag van de Doden in Mexico te vieren zijn Mexico-Stad, Oaxaca, Pátzcuaro en Janitzio. In Mexico-Stad vindt de belangrijkste viering plaats in de Zócalo, het belangrijkste plein van de stad waar grote altaren staan, Coyoacan waar muziek en versieringen zijn en Xochimilco waar elke chinampa versierd is en je ze kunt bezoeken in de trajineras.

In Oaxaca vinden de festiviteiten plaats op de belangrijkste begraafplaats van de stad en in Pátzcuaro is de viering gecentreerd rond het eiland Janitzio. Andere populaire plaatsen om de Dag van de Doden in Mexico te vieren zijn Guanajuato, San Miguel de Allende en Tlaxcala.

Als je van plan bent Mexico te bezoeken voor de viering, raden we je aan om het te proberen:

 • Bezoek een begraafplaats: Veel families brengen bloemen, kaarsen en eten naar de graven van hun dierbaren en ook al klinkt het grimmig, het is eigenlijk een heel kleurrijke en vreugdevolle ervaring.
 • Maak je eigen altaar: Een altaar is een traditionele manier om de doden te eren. Het is meestal versierd met foto’s, kaarsen, bloemen en eten. Als je Mexicaanse vrienden hebt, vraag hen dan om advies over hoe je het moet inrichten.
 • Doe mee aan een optocht: In veel steden in Mexico worden optochten gehouden om de Dag van de Doden te vieren. De optochten zijn meestal voorzien van kleurrijke kostuums en traditionele muziek.
 • Eet traditionele gerechten: Traditionele Day of the Dead gerechten zijn onder andere pan de muerto (brood van de doden), tamales en suikerschedels.
 • Suikerschedels maken: Suikerschedels maken is een populaire activiteit tijdens de Dag van de Doden. De schedels worden versierd met kleurrijk glazuur en gebruikt om altaren en graven te versieren, er zijn masterclasses die je kunt bijwonen.
 • Luister naar muziek: Muziek is een belangrijk onderdeel van de Dag van de Doden vieringen. Traditionele muziek omvat mariachi, jarocho en huapango.


Bekijk ons volledige artikel over de Dag van de Doden

Pueblos Magicos (Magische Steden)

Mexico is de thuisbasis van een aantal van de mooiste kleine steden in de wereld. Magische steden is eigenlijk een term die is bedacht voor een staatsprogramma van de mooiste steden in Mexico, maar dat neemt niets weg van de charme van deze plaatsen. Van de verbazingwekkende landschappen van de woestijnen in het Mexicaanse noordwesten tot de adembenemende jungles in het Mexicaanse zuidoosten en al onze bergen, heuvels en valleien in het midden, het hele land is gevuld met deze charmante stadjes die een unieke kijk bieden op de Mexicaanse cultuur en geschiedenis.

Op dit moment zijn er 132 centra die de naam -Pueblo Magico- hebben verdiend, maar hier zijn er een paar die je om te beginnen kunt bekijken.

Bernal. Bernal is een klein stadje in de Mexicaanse staat Querétaro. Het staat bekend om zijn schilderachtige landschap en zijn unieke rotsformatie, El Peñón de Bernal, die de op twee na grootste monoliet ter wereld is. De stad is ook de thuisbasis van een aantal koloniale tijdperk kerken en gebouwen, evenals een levendige culturele scene.

Bacalar. We hebben het al eerder over dit stadje gehad in deze gids en dat zullen we waarschijnlijk nog wel een keer doen. Bacalar is een klein stadje in de Mexicaanse deelstaat Quintana Roo. Het ligt aan de oevers van het prachtige Bacalarmeer, dat bekend staat om zijn prachtige turquoise water. Het meer staat ook bekend als het “Meer van de Zeven Kleuren” vanwege zijn unieke kleur.
Bacalar is een populaire toeristische bestemming vanwege de natuurlijke schoonheid en de ontspannen sfeer. Bezoekers kunnen genieten van activiteiten zoals zwemmen, kajakken en vissen in het meer, maar ook de nabijgelegen Maya-ruïnes verkennen. De stad heeft ook een aantal restaurants, bars en winkels, waardoor het een geweldige plek is om een paar dagen door te brengen.

Cuatro Ciénegas. Een populaire toeristische bestemming vanwege het unieke landschap en de wilde dieren. De stad wordt omringd door een aantal ciénegas, of moerasgebieden, waar verschillende soorten water leven. Het gebied herbergt ook een aantal grotten, die populair zijn bij speleologen.
De stad staat ook bekend om zijn warmwaterbronnen, waarvan wordt gezegd dat ze geneeskrachtige eigenschappen hebben. De bronnen zouden de bron zijn van de naam van de stad, die vertaald kan worden als “vier waterrijke gebieden”.

Cuetzalan. Cuetzalan is een klein stadje in de Mexicaanse staat Puebla. Het staat bekend om zijn unieke cultuur en verbluffende natuurlijke schoonheid. Het stadje ligt in de bergketen Sierra Norte de Puebla en wordt omringd door weelderige bossen en rivieren. Cuetzalan is een populaire toeristische bestemming en staat bekend om zijn traditionele architectuur, kleurrijke markten en levendige festivals. De stad is ook de thuisbasis van een aantal traditionele festivals, zoals het Festival de la Candelaria, waar de Maagd van Candelaria wordt gevierd.

Huauchinango. Huauchinango is een stad in de Mexicaanse deelstaat Puebla. Het is de hoofdstad van de gemeente Huauchinango en ligt in de regio Sierra Norte. De stad heeft ongeveer 25.000 inwoners en staat bekend om zijn koloniale architectuur, traditionele markten en de nabijheid van de Sierra Norte bergketen.
De stad heeft een aantal historische bezienswaardigheden, waaronder de kerk van San Francisco, de kerk van San Miguel en de kerk van San Juan.

Izamal. De stad is uniek omdat het hele stadscentrum op gele en witte basis is, en is de thuisbasis van een aantal gebouwen uit de koloniale tijd, waaronder het Klooster van San Antonio de Padua, dat het grootste klooster van Amerika is.
Izamal staat ook bekend om zijn levendige cultuur en kleurrijke festivals. De stad is de thuisbasis van een aantal traditionele Mayaceremonies, zoals de Dans van het Hert en de Dans van de Zon. In de stad vinden het hele jaar door ook een aantal culturele evenementen plaats, zoals het Festival van de Kruisen en het Festival van de Maagd van Izamal.

Mazunte. Mazunte is een klein stadje aan de Pacifische kust van Mexico in de staat Oaxaca. Het staat bekend om zijn prachtige stranden, weelderige jungles en levendige cultuur. Het stadje is een populaire bestemming voor reizigers die de schoonheid van de Mexicaanse Pacifische kust willen ervaren.
Het gebied is de thuisbasis van een verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder zeeschildpadden, dolfijnen en walvissen. De stad staat ook bekend om zijn bruisende nachtleven, met een verscheidenheid aan bars en restaurants om uit te kiezen.

Lagos de Moreno. Lagos de Moreno ligt in de staat Jalisco en is de op één na grootste stad van de staat. De stad staat bekend om haar koloniale architectuur, levendige cultuur en rijke geschiedenis.
De stad heeft een aantal historische bezienswaardigheden, waaronder de kerk van San Francisco, het Plaza de Armas en het Casa de la Cultura. De stad heeft ook een aantal musea, waaronder het Museo de Arte Contemporáneo, het Museo de Historia Natural en het Museo de Arte Popular. De stad is ook de thuisbasis van een aantal universiteiten, waaronder de Universidad de Lagos de Moreno, de Universidad Autónoma de Guadalajara

Orizaba. De stad heeft veel historische bezienswaardigheden, waaronder de kerk van San Miguel Arcangel, de kathedraal van Orizaba en de ruïnes van de oude stadsmuren. De stad heeft ook verschillende musea, waaronder het Natuurhistorisch Museum, het Antropologisch Museum en het Kunstmuseum.
De stad staat ook bekend om zijn buitenactiviteiten, zoals wandelen, kamperen en mountainbiken. Er zijn verschillende parken en wandelpaden in de omgeving, waaronder het Parque Nacional de Orizaba, een beschermd gebied met een verscheidenheid aan flora en fauna.

Pátzcuaro. Het ligt aan de oevers van het Pátzcuaro-meer, een groot meer in de centrale hooglanden van Mexico. De stad staat bekend om zijn koloniale architectuur, geplaveide straten en traditionele festivals.
De stad werd in 1533 gesticht door het Purépecha volk, de oorspronkelijke bewoners van het gebied. De stad heeft een rijke geschiedenis en cultuur en is de thuisbasis van vele oude archeologische vindplaatsen. De stad staat ook bekend om zijn traditionele ambachten, zoals aardewerk, mandenmakerij en houtsnijwerk.

Real de Catorce. De stad staat bekend om zijn unieke en pittoreske landschap, met geplaveide straten, adobe-gebouwen en een prachtig uitzicht op de omliggende bergen.
De stad werd in 1750 gesticht door Spaanse mijnwerkers die op zoek waren naar zilver en andere mineralen. Het werd al snel een welvarend mijnstadje en aan het eind van de 19e eeuw was het een van de belangrijkste mijncentra in Mexico. Aan het begin van de 20e eeuw ging het echter bergafwaarts met de zilvermijnen. De stad heeft een aantal bezienswaardigheden, waaronder de ruïnes van de oude mijnstad, de San Miguel Arcangel kerk en de nabijgelegen berg Cerro de la Virgen. Bezoekers kunnen ook de nabijgelegen woestijn verkennen en genieten van het prachtige uitzicht op de omliggende bergen.

Real del Monte: Gesticht in 1590 door Spaanse mijnwerkers die op zoek waren naar goud en zilver. De stad groeide snel en werd een belangrijk mijncentrum. De mijnen werden uiteindelijk verlaten in de 19e eeuw, maar de stad heeft nog steeds zijn koloniale charme behouden.
Bezoekers komen om de koloniale architectuur van de stad te verkennen, de oude mijnen te bezoeken en de plaatselijke keuken te proeven. De stad staat bekend om zijn unieke gerechten, zoals de “pastes” (een soort empanada).

Taxco. Het staat bekend om de zilvermijnbouw en -productie en is een populaire toeristische bestemming. De stad ligt in een smalle vallei omringd door bergen en staat bekend om zijn koloniale architectuur van witte muren, rode daken en geplaveide straten.
Taxco heeft een lange geschiedenis van zilverwinning en -productie en is de thuisbasis van enkele van de oudste zilvermijnen ter wereld. De stad werd in de 16e eeuw gesticht door Spaanse veroveraars en de zilvermijnen waren een belangrijke bron van rijkdom voor het Spaanse Rijk. Vandaag de dag is Taxco nog steeds een belangrijke producent van zilver en in de stad zijn veel zilverwerkplaatsen en winkels te vinden. De stad heeft ook vele andere historische gebouwen, waaronder het Casa Humboldt, een herenhuis in koloniale stijl uit de 19e eeuw.

Tequila: De geboorteplaats van de beroemde Mexicaanse spirit, tequila. De stad is de thuisbasis van de oudste distilleerderij ter wereld, La Rojeña, die al sinds de 16e eeuw tequila produceert.
Tequila is een populaire toeristische bestemming, met bezoekers die van over de hele wereld komen om de unieke cultuur en geschiedenis van de stad te ervaren. De stad heeft een aantal bezienswaardigheden, waaronder het Tequila Museum, de Tequila Express Trein en de Tequila Vulkaan. Bezoekers kunnen ook deelnemen aan verschillende activiteiten, zoals paardrijden, ballonvaarten en tequila proeven.

Tepotzotlán. Het staat bekend om het prachtige landschap, de pre-Spaanse ruïnes en de levendige cultuur. De stad ligt in een vallei omringd door bergen en herbergt een aantal archeologische vindplaatsen.
Tepoztlan is een populaire toeristische bestemming vanwege de traditionele markten, kleurrijke festivals en unieke keuken. De stad is ook de thuisbasis van een aantal traditionele ambachten, zoals aardewerk, weven en het maken van sieraden. Bezoekers kunnen ook het nabijgelegen Nationaal Park Tepozteco verkennen, waar een verscheidenheid aan wilde dieren en planten te vinden is.
Tepoztlan staat ook bekend om zijn spirituele betekenis. De stad is de thuisbasis van een aantal spirituele centra, waaronder de Tepozteco Tempel, die is gewijd aan de Azteekse god van de vruchtbaarheid, Tepoztecatl. De stad is ook de thuisbasis van een aantal spirituele retraites, waar bezoekers yoga, meditatie en andere spirituele praktijken kunnen beoefenen.

Tequisquiapan. Als je van kaas en wijn houdt, dan is dit de optie voor jou, want de stad is wereldberoemd om de productie en degustatie van beide. Je kunt genieten van de prachtige landschappen van de wijngaarden terwijl je je laat verrukken door de unieke smaken die de regio te bieden heeft. Tequisquiapan is een populaire toeristische bestemming, want het biedt een verscheidenheid aan activiteiten voor bezoekers. De stad heeft een aantal historische bezienswaardigheden, waaronder de 16e-eeuwse San Francisco de Asís-kerk en de 18e-eeuwse San Miguel Arcángel-kerk. De stad staat ook bekend om zijn warmwaterbronnen, waarvan wordt aangenomen dat ze geneeskrachtige eigenschappen hebben. Er zijn verschillende kuuroorden en resorts in de omgeving die behandelingen en therapieën aanbieden waarbij gebruik wordt gemaakt van het thermale water.

Sayulita. Sayulita is een klein strandstadje in de Mexicaanse staat Nayarit, net ten noorden van Puerto Vallarta. Het is een populaire bestemming voor surfers, strandgangers en mensen die op zoek zijn naar een relaxte, ontspannen sfeer. De stad staat bekend om zijn prachtige stranden, bruisende nachtleven en heerlijke visgerechten.
Met een lang stuk wit zandstrand en kristalhelder water. De golven zijn hier perfect om te surfen en in de stad vind je een aantal surfscholen en winkels. Er zijn ook tal van activiteiten te doen in de omgeving, zoals vissen, kajakken en stand-up paddle boarding.
Sayulita staat ook bekend om zijn bruisende nachtleven. Je kunt kiezen uit een aantal bars en restaurants, en de stad is het hele jaar door de thuisbasis van een aantal festivals. De stad heeft ook een aantal kunstgalerieën en er zijn volop mogelijkheden om unieke souvenirs te kopen.

Je kunt meer te weten komen over alle Pueblos Magico hier.

Archeologische vindplaatsen

Mexico is de thuisbasis van enkele van de meest indrukwekkende en belangrijke archeologische vindplaatsen ter wereld. Van de oude Mayastad Chichen Itza tot de Azteekse hoofdstad Tenochtitlan, Mexico is een schatkamer vol oude geschiedenis en cultuur.

De archeologische vindplaatsen in Mexico zijn niet beperkt tot één of twee culturen, maar tot vele, zoals de Olmec, de Tolteken, de Azteken, de Zapoteken, de Mixteken, de Maya’s en vele andere en hier zijn enkele van de wonderen die ze hebben achtergelaten.

Bonampak. Bonampak is een oude Maya archeologische vindplaats in de Mexicaanse deelstaat Chiapas in de Lacandon jungle. Het is vooral bekend om zijn kleurrijke muurschilderingen, die tot de mooiste bewaard gebleven voorbeelden van oude Mayakunst behoren. Het was een belangrijk ceremonieel centrum tijdens de Klassieke periode (250-900 na Christus). De site bestaat uit drie hoofdstructuren, elk met zijn eigen reeks muurschilderingen. De beroemdste is structuur 1, met een reeks muurschilderingen die een veldslag, een rituele dans en een optocht van edelen uitbeelden. De muurschilderingen zijn geschilderd in levendige kleuren en geven een uniek inzicht in het leven van de oude Maya’s.

Calakmul. De oude Mayastad Calakmul ligt in de Mexicaanse staat Campeche, vlakbij de grens met Guatemala. Het is een van de grootste en belangrijkste archeologische vindplaatsen in de regio en herbergt enkele van de indrukwekkendste Mayaruïnes ter wereld. Calakmul werd voor het eerst bewoond rond 500 voor Christus en tegen de tijd van de Klassieke periode (250-900 na Christus) was het een van de machtigste steden in de Maya-wereld. De stad werd rond 900 na Christus verlaten en de ruïnes werden in 1931 herontdekt. Sindsdien hebben archeologen een schat aan informatie over de stad en haar inwoners blootgelegd. De site bevat een grote piramide, verschillende pleinen en tal van andere structuren, evenals een aantal artefacten die inzicht geven in het leven van de mensen die er woonden.

Chichen Itza. Chichén Itzá is waarschijnlijk de beroemdste archeologische vindplaats in Mexico en nu een van de 7 wonderen van de nieuwe wereld. Het is een oude Mayastad op het Mexicaanse schiereiland Yucatán. Het is een van de beroemdste en best bewaarde archeologische vindplaatsen ter wereld en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad werd gesticht rond 600 na Christus en was een belangrijk politiek, economisch en religieus centrum voor het Mayavolk.
De stad staat vooral bekend om haar indrukwekkende architectuur, waaronder de iconische piramide El Castillo. Deze piramide is een van de meest herkenbare bouwwerken ter wereld en is waarschijnlijk gebouwd rond 1000 na Christus. De piramide bestaat uit vier trappen, elk met 91 treden, die naar de top van de piramide leiden. Op de top van de piramide is een tempel gewijd aan de Maya-god Kukulkan.
Chichén Itzá bevat ook vele andere indrukwekkende bouwwerken, waaronder de Tempel van de Krijgers, het Grote Ballenhof en het Observatorium. Deze bouwwerken zijn allemaal gemaakt van kalksteen en zijn versierd met ingewikkeld houtsnijwerk en beeldhouwwerken.
De stad is gemakkelijk te bereiken vanuit de steden Merida en Valladolid.

Coba. Coba is een oude Mayastad in de Mexicaanse staat Quintana Roo. Het is een van de grootste en belangrijkste archeologische vindplaatsen op het schiereiland Yucatán en er wordt aangenomen dat de stad al in de 2e eeuw na Christus bewoond was. De stad beleefde haar hoogtepunt tussen 600 en 900 na Christus en er woonden naar schatting 50.000 mensen.
Coba staat bekend om zijn indrukwekkende netwerk van verhoogde stenen causeways, of sacbeob, die de stad verbinden met andere Maya-sites in de regio. De langste van deze sacbeob strekt zich uit over meer dan 50 mijl en werd waarschijnlijk gebruikt voor handel en communicatie tussen de verschillende Mayasteden.
De stad ligt op rijafstand van de steden Cancún, Playa del Carmen, Tumum en Valladolid.

Edzna. Edzna is een oude Maya archeologische vindplaats in de Mexicaanse staat Campeche. Het is een van de belangrijkste vindplaatsen van de precolumbiaanse Mayabeschaving en werd bewoond van de late preklassieke periode (300 v.Chr. – 250 n.Chr.) tot de late klassieke periode (600 – 900 n.Chr.).
De site ligt op een kalkstenen heuvelrug die uitkijkt over de vruchtbare Edzna-vallei en is omringd door een grote verdedigingsmuur. Binnen de ommuurde stad bevinden zich verschillende pleinen, tempels en andere bouwwerken, waaronder de indrukwekkende Piramide van de Vijf Verhalen. Deze piramide is het grootste bouwwerk op deze plek en werd waarschijnlijk gebruikt voor religieuze ceremonies en rituelen.
Het ligt op minder dan een uur rijden van de stad Campeche.

Ek Balam is een archeologische vindplaats van de oude Maya’s op het Mexicaanse schiereiland Yucatan. Er wordt aangenomen dat het bewoond was van de pre-klassieke periode (1000 voor Christus) tot de post-klassieke periode (1450 na Christus). De site staat bekend om zijn indrukwekkende architectuur, waaronder de Akropolis, een grote piramideachtige structuur die de hoogste in de regio is. De Akropolis wordt omringd door een muur die is versierd met ingewikkeld beeldhouwwerk van Mayagoden en -symbolen.
De site staat ook bekend om zijn indrukwekkende stucwerkfriezen, die scènes uit het leven en de mythologie van de Maya’s uitbeelden en is vandaag de dag een van de beter gerestaureerde ruïnes in het land.
Het ligt op een half uur rijden van Valladolid of Tizimin.

El Rey. Als je in Cancún bent en niet van plan bent om een lange rit te maken, maar toch een Maya-ruïne wilt zien, dan is dit je beste optie omdat het midden in de hotelzone van de stad ligt. Er wordt aangenomen dat de ruïne bewoond is geweest van de late preklassieke periode (300 v.Chr. – 250 n.Chr.) tot de late postklassieke periode (1450 – 1550 n.Chr.). De site bestaat uit twee hoofdstructuren, de El Rey Piramide en het El Rey Paleis. De El Rey Piramide is het grootste bouwwerk op de site en werd waarschijnlijk gebruikt als tempel of paleis. Het bestaat uit twee niveaus en is versierd met stucmaskers en andere decoraties. Er zijn altijd gidsen in de buurt die hun kennis van het gebied met je willen delen.

El Tajin. Een archeologische vindplaats in de Mexicaanse staat Veracruz. Het is een van de belangrijkste en indrukwekkendste archeologische vindplaatsen in Mexico en wordt beschouwd als de belangrijkste stad uit het klassieke tijdperk van de regio.
De site werd voor het eerst ontdekt in 1785 en werd vermoedelijk bewoond van ongeveer 600 na Christus tot 1200 na Christus. Er wordt aangenomen dat het de hoofdstad was van het Totonac-volk, dat in die tijd de dominante cultuur in de regio was. De stad werd gebouwd rond een groot ceremonieel centrum, dat werd omringd door een reeks pleinen en piramides. De meest indrukwekkende is de Piramide van de Nissen, een grote trappiramide met 365 nissen die in de zijkanten zijn uitgehouwen.
El Tajin staat ook bekend om zijn indrukwekkende kunst en architectuur. De stad is gevuld met ingewikkeld houtsnijwerk en beeldhouwwerken, maar ook met kleurrijke muurschilderingen en fresco’s. De stad bevat ook een aantal balspeelvelden, die werden gebruikt voor een ritueel balspel dat populair was in de regio.
Hoe geweldig deze plek ook is, hij ligt helaas op 4 uur rijden van Mexico-Stad en 3 uur van de stad Veracruz.

Monte Alban. Het ligt in Oaxaca, was de hoofdstad van de Zapotec-beschaving van 500 voor Christus tot 800 na Christus en is een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen in Meso-Amerika. De site bestaat uit een reeks terrassen en platforms, met een groot centraal plein omringd door tempels, paleizen en andere bouwwerken. De site werd vermoedelijk gebruikt voor religieuze en politieke ceremonies en voor astronomische observaties. De site staat bekend om zijn indrukwekkende architectuur, waaronder het Grote Plein, het Balhof en de Danzantes, een reeks gebeeldhouwde stenen figuren. De site beschikt ook over een aantal graven, waaronder Graf 7, waarvan wordt aangenomen dat het de begraafplaats is van een Zapotec heerser. Monte Albán staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is opengesteld voor het publiek om te verkennen en te bestuderen. Het is een populaire toeristische bestemming en wordt beschouwd als een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen in Mexico.
Het is ongeveer 30 minuten rijden van Oaxaca City.

La Venta. La Venta is een belangrijke archeologische vindplaats in de Mexicaanse staat Tabasco. Het was de hoofdstad van de Olmec-beschaving, een van de vroegste en invloedrijkste culturen in Meso-Amerika. De site werd bewoond van ongeveer 1200 voor Christus tot 400 voor Christus en staat bekend om zijn indrukwekkende monumenten en beeldhouwwerken en kolossale stenen hoofden.
De meest indrukwekkende is de Grote Piramide van La Venta, het grootste Olmec-bouwwerk dat ooit is ontdekt. La Venta is een belangrijke plek om de geschiedenis en cultuur van de Olmec-beschaving te begrijpen. Het geeft inzicht in hun religieuze overtuigingen, politieke structuur en kunst. De site is ook belangrijk voor het begrijpen van de ontwikkeling van Meso-Amerikaanse culturen, want het is een van de vroegst bekende voorbeelden van stedelijke planning. La Venta staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is open voor het publiek om te verkennen en te bestuderen.
De site ligt op ongeveer 1,5 uur rijden van Villahermosa.

Palenque. Het ligt in de staat Chiapas, was een van de belangrijkste steden van de Maya-beschaving en staat bekend om zijn indrukwekkende architectuur en ingewikkelde houtsnijwerk. De site werd vermoedelijk bewoond van de 6e eeuw voor Christus tot de 10e eeuw na Christus en staat nu op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Palenque is het meest bekend om zijn Tempel van Inscripties, de grootste en meest uitgebreide van de Maya-tempels. Er wordt aangenomen dat de tempel is gebouwd in de 7e eeuw na Christus en is versierd met ingewikkeld houtsnijwerk en hiërogliefen. De tempel herbergt ook het graf van Pakal, een Maya-heerser die vermoedelijk regeerde van 615 tot 683 na Christus. De site bevat ook een aantal andere indrukwekkende bouwwerken, waaronder het Paleis, de Zonnetempel en de Kruistempel. Deze bouwwerken zijn allemaal versierd met ingewikkeld houtsnijwerk en hiërogliefen, en er wordt aangenomen dat ze werden gebruikt voor religieuze ceremonies en rituelen, waaronder het beroemde en intrigerende beeld van “de astronaut”.
Het is 2 uur rijden vanaf Villahermosa en 5 uur rijden vanaf San Cristobal de las Casas.

Templo Mayor. Als je enige stop in Mexico Mexico-stad is, maar je wilt toch een archeologische site zien, dan is dit je beste optie. De Templo Mayor was een belangrijke tempel in de Azteekse hoofdstad Tenochtitlan, gelegen in wat nu Mexico-stad is. De tempel was gewijd aan de Azteekse god Huitzilopochtli en de regengod Tlaloc. Het was de belangrijkste tempel van het Azteekse Rijk en het centrum van het religieuze en politieke leven in de stad.
De Templo Mayor werd gebouwd in de 14e eeuw en werd verwoest door de Spaanse veroveraars in 1521. De ruïnes van de tempel werden in 1978 herontdekt tijdens de bouw van het metrosysteem en archeologen hebben sindsdien opgravingen gedaan en de site bestudeerd. De site heeft een schat aan artefacten opgeleverd, waaronder beeldhouwwerken, keramiek en andere voorwerpen.
De Templo Mayor is een belangrijk onderdeel van de geschiedenis en cultuur van Mexico en is een must voor iedereen die Mexico-Stad bezoekt.

Teotihuacan. Teotihuacan is een oude Meso-Amerikaanse stad in het Mexicaanse bekken, ongeveer 48 km ten noordoosten van het huidige Mexico-Stad. Het is een van de grootste en invloedrijkste steden uit het precolumbiaanse tijdperk en is waarschijnlijk gesticht rond 200 voor Christus. De stad huisvestte een grote bevolking en was een belangrijk centrum van cultuur, religie en handel.
De stad was aangelegd in een rasterpatroon, met twee hoofdstraten die er doorheen liepen. De Dodenlaan is de belangrijkste doorgangsweg en wordt omzoomd door enkele van de meest indrukwekkende monumenten van de stad, waaronder de Piramide van de Zon en de Piramide van de Maan. Andere belangrijke bouwwerken zijn de Tempel van Quetzalcoatl (de Gevederde Slang).
De stad werd verlaten rond de 7e eeuw na Christus en de exacte oorzaak is nog steeds onbekend. Men denkt dat de stad werd verwoest door een aardbeving of mogelijk door een invasie.

Tula. Gelegen in de Mexicaanse staat Hidalgo, ongeveer 80 kilometer ten noorden van Mexico-Stad. Men denkt dat het de hoofdstad was van de Tolteekse beschaving, die bloeide tussen de 10e en 12e eeuw na Christus. De site is het meest bekend om zijn grote stenen monumenten, waaronder de Tula Atlantes, vier massieve stenen figuren die de wacht houden bij de ingang van de hoofdtempel.
Tula was een belangrijk religieus en politiek centrum voor de Tolteken en hun invloed reikte veel verder dan de stad zelf. De Tolteken stonden bekend om hun geavanceerde architectuur, kunst en astronomie en hun invloed is terug te zien in veel andere Meso-Amerikaanse culturen.

Tulum. Dit is de populairste toeristische bestemming in de regio en staat bekend om het prachtige uitzicht op de Caribische Zee en de goed bewaarde ruïnes. De stad werd gesticht in de 13e eeuw en was een belangrijke handelshaven voor de Maya’s. Het was ook een belangrijk religieus centrum. Het was ook een belangrijk religieus centrum en de ruïnes van de stad herbergen verschillende tempels en andere bouwwerken. De beroemdste is de Tempel van de Dalende God, waarvan wordt aangenomen dat hij werd gebruikt voor religieuze ceremonies.
Tulum staat ook bekend om zijn prachtige stranden, die populair zijn bij toeristen. De stad wordt omringd door een muur, die werd gebouwd om de stad te beschermen tegen indringers. De muur staat er nog steeds en bezoekers kunnen de ruïnes verkennen en genieten van het prachtige uitzicht op de Caribische Zee.
De ruïnes zijn goed bewaard gebleven en bieden een fascinerend kijkje in het verleden. Bezoekers kunnen ook genieten van de prachtige stranden en het prachtige uitzicht op de Caribische Zee.
Het ligt op ongeveer 1 uur rijden van Playa del Carmen en 1,5 uur van Canun of Valladolid.

Uxmal. Het is een van de belangrijkste locaties van de Mayabeschaving en is waarschijnlijk gesticht rond 500 na Christus. Uxmal staat bekend om zijn unieke architectuur, waaronder de Piramide van de Magiër, de Nonnenklooster Quadrangle en het Gouverneurspaleis. De Piramide van de Magiër is het meest iconische bouwwerk in Uxmal en is waarschijnlijk gebouwd rond 800 na Christus. Het is een piramide met vijf niveaus en een trap naar de top. De Quadrangle van het nonnenklooster is een complex van vier gebouwen die met elkaar verbonden zijn door een centrale binnenplaats. Het Gouverneurspaleis is een groot gebouw met een reeks binnenplaatsen en kamers. Er wordt aangenomen dat dit de residentie van de heerser van Uxmal was.
Uxmal is ook bekend om zijn ingewikkelde stenen houtsnijwerk en beeldhouwwerken, die scènes uit de Maya-mythologie uitbeelden. De site bevat ook verschillende andere structuren, zoals het Huis van de Duiven en het Huis van de Schildpadden.

Xochicalco. Xochicalco is een oude archeologische vindplaats in de Mexicaanse deelstaat Morelos. Er wordt aangenomen dat de Olmeken, Tolteken en Azteken er in verschillende perioden woonden en dat het een belangrijk handels- en religieus centrum in de regio was. De site bestaat uit een reeks terrassen, pleinen en piramides en is omgeven door een verdedigingsmuur.
Het meest indrukwekkende bouwwerk in Xochicalco is de piramide van de Gevederde Slang, waarvan wordt aangenomen dat hij rond 700 na Christus werd gebouwd. Deze piramide is versierd met houtsnijwerk van gevederde slangen, die de god Quetzalcoatl zouden voorstellen. Andere bouwwerken op deze plek zijn de Tempel van de Zon, de Tempel van de Maan en de Tempel van de Wind.

Yaxchilan. Yaxchilan is an ancient Maya archaeological site located in the Mexican state of Chiapas, near the border with Guatemala. It is situated on the banks of the Usumacinta River, and is one of the most important Maya sites in the region.
The site was first occupied around the 4th century AD, and reached its peak during the Late Classic period (600-900 AD). During this time, Yaxchilan was a powerful city-state, and was the capital of a large kingdom that extended from the Usumacinta River to the Gulf of Mexico.
The site is known for its impressive architecture, which includes several large pyramids, temples, and palaces. The most famous structure is the Temple of the Crossed Hands, which is decorated with intricate carvings of Maya gods and rulers.

Strand Bestemmingen

Als je op zoek bent naar een strandbestemming in Mexico, dan heb je geluk! Mexico is de thuisbasis van enkele van de mooiste stranden ter wereld. Van de witte zandstranden van de Caraïben tot de ruige kust van de Stille Oceaan. Of je nu op zoek bent naar een romantisch uitje, een gezinsvakantie of een avontuur vol plezier, Mexico heeft voor ieder wat wils.

De Caribische kust van Mexico herbergt enkele van de mooiste stranden ter wereld. De witte zandstranden van Cancún, Playa del Carmen en Tulum zijn perfect om te zonnebaden, zwemmen en snorkelen. De nabijgelegen Maya-ruïnes zijn ook een geweldige manier om de rijke geschiedenis van het gebied te verkennen.

De Pacifische kust van Mexico staat bekend om zijn prachtige zonsondergangen en relaxte sfeer. De stranden van Puerto Vallarta, Mazatlan en Cabo zijn perfect voor zowel ontspanning en genieten van het landschap als voor wateractiviteiten zoals surfen, kitesurfen en jetskiën. De kleine stadjes zoals San Blas en Sayulita liggen langs de hele kustlijn en zijn ideaal om de plaatselijke cultuur en keuken te ontdekken.

Wat voor strandvakantie u ook zoekt, Mexico heeft het allemaal!

Clubdorpen Hotspots

Of je nu op zoek bent naar een luxe all-inclusive resort of een meer budgetvriendelijke optie, zoals we al eerder zeiden heeft Mexico voor ieder wat wils en deze bestemmingen staan er natuurlijk om bekend dat ze alle voorzieningen van een moderne stad hebben in combinatie met de feeststemming in de stad en het ontspannende uitzicht op zee.

Cancún. Het staat bekend om zijn witte zandstranden, kristalheldere water en bruisende nachtleven. Cancún ligt ook niet ver van allerlei attracties, zoals eeuwenoude Mayaruïnes, ecoparken en winkels en restaurants van wereldklasse. Met zijn tropische klimaat en het hele jaar door zon is Cancún een geweldige bestemming voor een strandvakantie. Buiten de resorts kun je, als je geïnteresseerd bent, genieten van activiteiten zoals snorkelen en scubaduiken tot ziplinen en ATV-tours om je altijd bezig te houden.

Cabo. Of beter gezegd, Cabo San Lucas, is een populaire bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar een luxe strandvakantie. Cabo San Lucas ligt op het puntje van het schiereiland Baja California en staat bekend om zijn prachtige stranden, golfbanen van wereldklasse en bruisende nachtleven.
Het gebied is de thuisbasis van enkele van de mooiste stranden ter wereld, waaronder Playa del Amor, Playa Santa Maria en Playa Chileno. Deze stranden bieden een verscheidenheid aan activiteiten, van zwemmen en snorkelen tot kajakken en stand-up paddleboarden.
Cabo San Lucas is ook de thuisbasis van enkele van de beste golfbanen ter wereld. De Cabo del Sol Golf Club is een van de populairste banen en biedt een prachtig uitzicht op de Zee van Cortez en de omringende bergen. Andere golfbanen zijn de Cabo Real Golf Club, de Cabo San Lucas Country Club en de Puerto Los Cabos Golf Club.
Als de zon ondergaat, komt Cabo San Lucas tot leven met een bruisend nachtleven. De stad is de thuisbasis van een verscheidenheid aan bars, clubs en restaurants, met alles van livemuziek tot karaoke. Er zijn ook tal van casino’s en andere uitgaansgelegenheden om te verkennen.


Mazatlan. Een levendige en mooie stad aan de Pacifische kust van Mexico. De stad staat bekend om haar prachtige stranden, bruisende nachtleven en de beste visgerechten. De stad heeft verschillende bezienswaardigheden, waaronder de historische oude stad, de prachtige stranden van de Gouden Zone en het bruisende centrum. Er zijn ook tal van activiteiten om van te genieten, zoals vissen, zeilen en duiken. De stad biedt ook een verscheidenheid aan restaurants, bars en clubs, evenals winkels en entertainment.
Mazatlan staat ook bekend om zijn levendige cultuur en geschiedenis. De stad heeft een aantal musea, galerieën en andere culturele bezienswaardigheden. Het is ook de thuisbasis van een aantal festivals door het jaar heen, zoals het Mazatlan International Festival of the Arts en het Mazatlan Carnival.
Mazatlan is een geweldige plek om te bezoeken voor iedereen die op zoek is naar een leuke en spannende vakantie. Met zijn prachtige stranden, bruisende nachtleven en rijke cultuur is het gemakkelijk te zien waarom het zo’n populaire bestemming is.

Playa del Carmen. Waarschijnlijk het grootste feest in Mexico. Gelegen aan de Caribische Zee in de staat Quintana Roo, Mexico. Het is een populaire toeristische bestemming voor reizigers van over de hele wereld en biedt een grote verscheidenheid aan activiteiten en attracties. Van de prachtige witte zandstranden tot het bruisende nachtleven, Playa del Carmen heeft voor elk wat wils.
De stad staat bekend om zijn prachtige stranden, die perfect zijn om te zwemmen, snorkelen en zonnebaden. Er zijn ook genoeg restaurants, bars en winkels om te ontdekken. Voor degenen die op zoek zijn naar een actievere vakantie biedt Playa del Carmen een verscheidenheid aan watersporten, zoals kajakken, zeilen en windsurfen.

Puerto Vallarta. Een prachtige strandbestemming aan de Pacifische kust van Mexico. Met zijn prachtige stranden, bruisende nachtleven, rijke culturele erfgoed en prachtige koloniale architectuur is Puerto Vallarta een van Mexico’s topbestemmingen voor bezoekers met een alternatieve levensstijl, maar het verwelkomt iedereen. Het is een populaire bestemming voor reizigers van over de hele wereld.
Bezoekers kunnen genieten van zwemmen, snorkelen en andere wateractiviteiten. De stad heeft ook een bruisend nachtleven, met een verscheidenheid aan bars, clubs en restaurants om te verkennen.
Puerto Vallarta is ook de thuisbasis van een verscheidenheid aan culturele attracties, waaronder de Malecon Boardwalk, een populaire plek om te wandelen en mensen te kijken. De stad heeft ook een aantal musea, galeries en andere culturele attracties.
De stad staat ook bekend om zijn heerlijke keuken, met een verscheidenheid aan traditionele Mexicaanse en internationale gerechten.

Lekkere strandstadjes in Mexico

Akumal. Het ligt op het Mexicaanse schiereiland Yucatan. Het staat bekend om zijn prachtige witte zandstranden, kristalheldere water en weelderige tropische vegetatie. De naam Akumal betekent “plaats van de schildpadden” in het Maya, en het is een populaire bestemming om te snorkelen en te duiken vanwege de overvloed aan zeeschildpadden. Het gebied is ook de thuisbasis van een verscheidenheid aan ander zeeleven, waaronder dolfijnen, mantaroggen en tropische vissen.
Er zijn nog steeds verschillende restaurants en bars in de omgeving, evenals een verscheidenheid aan winkels en boetiekjes.
Akumal is een geweldige bestemming voor wie op zoek is naar een rustige en ontspannen vakantie. Het stadje is klein en rustig en de plaatselijke bevolking is vriendelijk en gastvrij. De stranden zijn prachtig en het water is kristalhelder, waardoor het een geweldige plek is om een paar dagen door te brengen.

Celestun. Een klein vissersdorpje op het schiereiland Yucatán. Het staat bekend om zijn verbluffende natuurlijke schoonheid, met witte zandstranden, weelderige mangroves en kristalhelder water. Het gebied is de thuisbasis van een verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder flamingo’s, pelikanen en andere vogels.
Celestún is een populaire bestemming voor toeristen die komen genieten van de natuurlijke schoonheid van het gebied en deelnemen aan activiteiten zoals vissen, kajakken en vogels spotten. In het dorp vind je ook een aantal restaurants en bars met een gevarieerde lokale en internationale keuken.
Het nabijgelegen Celestún Biosphere Reserve is een beschermd gebied van mangrovebossen, lagunes en wetlands. Het is de thuisbasis van een verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder krokodillen, schildpadden en een verscheidenheid aan vissen. Bezoekers kunnen boottochten maken door het reservaat om de wilde dieren te observeren en het gebied te verkennen.
Celestún is een geweldige bestemming voor wie op zoek is naar een ontspannen strandvakantie. Met zijn verbluffende natuurlijke schoonheid, gevarieerde activiteiten en heerlijke eten wordt het zeker een onvergetelijke ervaring.

El Cuyo. Een juweeltje in de Mexicaanse staat Yucatán. Het ligt aan de Golf van Mexico, net ten zuiden van de stad Progreso. De stad staat bekend om zijn prachtige stranden, kristalheldere water en relaxte sfeer.
El Cuyo is een populaire bestemming voor toeristen die de drukte van de grotere steden willen ontvluchten. In de stad vind je een verscheidenheid aan restaurants, bars en winkels, evenals een paar kleine hotels. De stad staat ook bekend om zijn traditionele Maya-cultuur, die in El Cuyo nog springlevend is.

Loreto. In de staat Baja California Sur aan de Golf van Californië wonen ongeveer 15.000 mensen en het is een populaire toeristische bestemming vanwege de prachtige stranden, historische bezienswaardigheden en culturele attracties.
Loreto werd in 1697 gesticht door jezuïtische missionarissen en is de oudste continu bewoonde nederzetting in Baja California. Het was de eerste hoofdstad van de Californië en diende als basis voor de Spaanse kolonisatie van de regio. De stad heeft verschillende historische bezienswaardigheden, waaronder de Missie van Onze Lieve Vrouw van Loreto, die in 1740 werd gebouwd en de oudste missie in Californië is.
De stad staat ook bekend om zijn prachtige stranden, die populair zijn bij zowel de lokale bevolking als toeristen. De stranden van Loreto staan bekend om hun kristalheldere water en witte zand en zijn perfect om te zwemmen, snorkelen en andere wateractiviteiten.

Mahahual. Een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van zon en strand. De stad staat bekend om zijn prachtige witte zandstranden, die perfect zijn om te zwemmen, zonnebaden en strandjutten. Er zijn ook tal van activiteiten te doen, zoals een bezoek aan de nabijgelegen Maya-ruïnes, het verkennen van de nabijgelegen mangroves, of het nemen van een boottocht door het gebied.
De stad is ook de thuisbasis van een verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder dolfijnen, zeeschildpadden en een verscheidenheid aan vogels. Er zijn ook volop mogelijkheden om vogels te kijken, want het gebied herbergt een verscheidenheid aan soorten.

Mazunte. Een klein stadje in de staat Oaxaca. Het staat bekend om zijn relaxte sfeer, prachtige stranden en levendige cultuur.
Mazunte is een populaire bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar een ontspannen strandvakantie. De stad heeft een aantal prachtige stranden, waaronder Playa Mazunte, Playa Ventanilla en Playa Zipolite. Deze stranden zijn perfect om te zwemmen, zonnen en snorkelen. Mazunte is ook de thuisbasis van een aantal eco-toeristische activiteiten, zoals walvissen kijken, schildpadden kijken en vogels kijken. De stad is ook de thuisbasis van een aantal natuurreservaten, waaronder het El Vizcaino Biosfeerreservaat en het Sierra de la Laguna Biosfeerreservaat.

Sayulita. Sayulita is een klein strandstadje aan de Pacifische kust van Mexico in de staat Nayarit. Het is een populaire bestemming voor surfers, strandgangers en mensen die op zoek zijn naar een relaxte, ontspannen sfeer. De stad staat bekend om zijn prachtige stranden, levendige cultuur en relaxte levensstijl.
Sayulita is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van zon, zand en branding. De stad heeft een aantal van de beste surfplekken van Mexico en de golven zijn perfect voor zowel beginnende als ervaren surfers. De stad biedt ook een verscheidenheid aan activiteiten, zoals vissen, kajakken en snorkelen.
De stad staat ook bekend om zijn levendige cultuur en nachtleven. Er zijn tal van bars, restaurants en clubs om te verkennen, en de stad is de thuisbasis van een verscheidenheid aan festivals en evenementen gedurende het hele jaar.
Sayulita is een geweldige plek om te bezoeken voor een ontspannen strandvakantie. De stad zit vol met vriendelijke inwoners, prachtige stranden en genoeg activiteiten om je bezig te houden.

Todos Santos. Todos Santos ligt aan de Pacifische kust van de Mexicaanse staat Baja California Sur en is een populaire bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar een unieke en authentieke Mexicaanse ervaring. Met zijn geplaveide straten, kleurrijke koloniale gebouwen en prachtige stranden is Todos Santos een charmante en pittoreske bestemming.
Todos Santos is ook de thuisbasis van een verscheidenheid aan buitenactiviteiten, waaronder surfen, kajakken en paardrijden. De nabijgelegen Sierra de la Laguna bergketen biedt uitstekende wandel- en kampeermogelijkheden en ecotoerisme.
Todos Santos is een geweldige bestemming voor wie op zoek is naar een unieke en authentieke Mexicaanse ervaring. Met zijn prachtige stranden, levendige cultuur en diverse attracties is Todos Santos een onvergetelijke vakantiebestemming.

Yelapa. Net ten zuiden van Puerto Vallarta. Het is een populaire bestemming voor toeristen die op zoek zijn naar een vredige, ontspannen sfeer en verbluffende natuurlijke schoonheid. Het dorp is alleen bereikbaar per boot, waardoor het een geweldige ontsnapping is aan de drukte van het stadsleven.
In het dorp wonen een paar honderd mensen, waarvan de meesten vissers zijn. Het dorp staat bekend om zijn verse zeevruchten, die worden geserveerd in de plaatselijke restaurants. Het dorp heeft ook een paar kleine winkeltjes en een paar kleine hotels.
De belangrijkste attractie in Yelapa is de adembenemende natuurlijke schoonheid. Het dorp wordt omringd door weelderige jungle en ligt aan een prachtig strand. Het strand is perfect om te zwemmen, snorkelen en kajakken. Het dorp heeft ook een paar kleine watervallen en een paar wandelpaden.
Yelapa is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de schoonheid van de natuur. Het is een geweldige plek om te ontsnappen aan de drukte van het stadsleven en te genieten van de rust en kalmte van het dorp. Het is ook een geweldige plek om de cultuur en tradities van de lokale bevolking te ervaren.

Eilanden

Je kunt misschien niet op al deze eilanden overnachten, maar je kunt ze wel bezoeken, want Mexico herbergt een aantal van de mooiste eilanden ter wereld. Van de Caribische Zee tot de Stille Oceaan bieden deze eilanden een verscheidenheid aan activiteiten en attracties voor bezoekers. Feesten, dansen, surfen, diepzeeduiken, bezienswaardigheden bekijken, geboortes kijken, paardrijden, complete rust of iets anders dat je je kunt voorstellen, er is vast en zeker een eiland voor jou.

Contoy. Het eiland Contoy is een klein, onbewoond eiland voor de kust van het schiereiland Yucatán in Mexico. Het maakt deel uit van het Isla Mujeres National Park en is een beschermd gebied vanwege de rijke biodiversiteit. Het eiland herbergt een grote verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder meer dan 150 vogelsoorten, zeeschildpadden, krokodillen en leguanen.
Contoy Island is een populaire bestemming voor toeristen die de natuurlijke schoonheid komen verkennen en de wilde dieren observeren. Het eiland is ook een populaire plek om te snorkelen en te duiken, want het water herbergt een verscheidenheid aan kleurrijke vissen en koraalriffen.
Op het eiland is ook een klein onderzoeksstation dat wordt gebruikt om de ecologie van het eiland en de effecten van menselijke activiteiten op het milieu te bestuderen. Het onderzoeksstation wordt ook gebruikt om bezoekers te informeren over het belang van het behoud van de natuurlijke rijkdommen van het eiland.

Cozumel. De grootste stad op het grootste eiland in de Mexicaanse Caraïben. Bekend om zijn prachtige stranden, kristalhelder water en levendige koraalriffen.
Het eiland herbergt een verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder zeeschildpadden, dolfijnen en een verscheidenheid aan tropische vissen. Het is ook de thuisbasis van een aantal archeologische vindplaatsen, waaronder de oude Maya-ruïnes van San Gervasio.
Cozumel is een populaire bestemming om te duiken en snorkelen, want de wateren rond het eiland herbergen enkele van de mooiste koraalriffen ter wereld. Het eiland staat ook bekend om zijn uitstekende vismogelijkheden, met een verscheidenheid aan vissoorten die in de wateren rond het eiland te vinden zijn.
Het eiland is ook de thuisbasis van een aantal resorts, restaurants en bars, waardoor het een geweldige bestemming is voor een ontspannen vakantie. Er zijn ook een aantal activiteiten te doen op het eiland, zoals kajakken, zeilen en windsurfen.

Guadalupe-eiland. Op het eiland leven allerlei wilde dieren, waaronder zeeschildpadden, dolfijnen en walvissen. Het is ook een populaire bestemming voor duikers, die de koraalriffen en onderwatergrotten van het eiland komen verkennen.
Het eiland staat bekend om zijn prachtige stranden, die bestaan uit wit zand en kristalhelder water. Het is ook de thuisbasis van een aantal historische sites, waaronder de ruïnes van een Spaans fort en een vuurtoren.
Guadalupe is een populaire toeristische bestemming, met bezoekers die komen genieten van de natuurlijke schoonheid van het eiland en de vele activiteiten. Populaire activiteiten zijn snorkelen, vissen en kajakken.

Holbox. Bekend om zijn prachtige witte zandstranden, kristalheldere water en relaxte sfeer. Holbox is een populaire bestemming voor toeristen die de drukte van het vasteland willen ontvluchten en willen genieten van wat rust en stilte.
Het eiland herbergt een verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder flamingo’s, pelikanen en zeeschildpadden. Het is ook een geweldige plek om te snorkelen en te duiken, want het water zit vol kleurrijke vissen en koraalriffen en het is beroemd omdat het een van de beste plekken ter wereld is om met walvishaaien te zwemmen. Het eiland is bereikbaar per veerboot vanaf het vasteland en je kunt kiezen uit een aantal hotels en resorts. Holbox is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de schoonheid van de natuur, en het is een ideale bestemming voor wie op zoek is naar een rustig uitje.

Isla Mujeres. Het eiland is slechts vijf mijl lang en een halve mijl breed, waardoor het de perfecte plek is om te ontsnappen aan de drukte van alledag.
Het eiland staat bekend om zijn prachtige witte zandstranden, die perfect zijn om te zwemmen, snorkelen en zonnebaden. Er zijn ook tal van activiteiten om bezoekers bezig te houden, zoals vissen, kajakken en zeilen. Het eiland is ook de thuisbasis van een verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder zeeschildpadden, dolfijnen en zeekoeien.
Isla Mujeres is ook de thuisbasis van een verscheidenheid aan restaurants, bars en winkels. Bezoekers kunnen genieten van de traditionele Mexicaanse keuken, maar ook van internationale gerechten. Er zijn ook veel souvenirwinkels waar bezoekers unieke cadeaus en souvenirs kunnen kopen.
Het eiland heeft ook een aantal historische bezienswaardigheden, waaronder de ruïnes van de Maya-tempel Ixchel.

Isla Todos los Santos. Ligt voor de kust van Baja California in Mexico. Het maakt deel uit van de gemeente Ensenada en staat bekend om zijn adembenemende natuurlijke schoonheid en unieke fauna. Op het eiland leven verschillende vogels, reptielen en zoogdieren, waaronder de bedreigde Californische zeeleeuw.
Het eiland is een populaire bestemming voor toeristen, die komen genieten van de ongerepte stranden, het kristalheldere water en de weelderige vegetatie. Bezoekers kunnen de vele wandelpaden op het eiland verkennen, een boottocht maken of gewoon ontspannen op het strand. Op het eiland liggen ook een aantal scheepswrakken die door duikers verkend kunnen worden.

Marieta-eilanden. Een beschermd gebied dat in 2005 werd opgericht. Op het eiland leven verschillende wilde dieren, waaronder zeeschildpadden, dolfijnen en verschillende vogels.
Marieta is vooral bekend om zijn verborgen strand, dat alleen toegankelijk is door door een kleine tunnel te zwemmen. Het strand wordt omringd door steile kliffen en is een populaire plek om te snorkelen en te zwemmen. Het eiland herbergt ook verschillende grotten, die populair zijn bij duikers.
Marieta is een populaire bestemming voor toeristen, die de natuurlijke schoonheid en de wilde dieren van het eiland komen ontdekken.

Tiburon “Shark” Island. het grootste eiland in de Golf van Californië en is de thuisbasis van een verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder zeeschildpadden, dolfijnen en walvissen. Het eiland staat ook bekend om zijn gevarieerde zeeleven, waaronder verschillende vissen, koraal en andere zeeorganismen.
Het Tiburón-eiland is een populaire bestemming voor toeristen, omdat het verschillende activiteiten biedt, zoals snorkelen, kajakken en vissen. Het eiland herbergt ook een aantal archeologische vindplaatsen, waaronder de ruïnes van een 16e-eeuws Spaans fort.
Op het eiland leven ook een aantal bedreigde diersoorten, waaronder de ernstig bedreigde vaquita bruinvis. Het eiland is ook de thuisbasis van een verscheidenheid aan vogels, waaronder de bruine pelikaan, fregatvogel en visarend.
Het Tiburón eiland is een populaire bestemming voor ecotoerisme, omdat het bezoekers de mogelijkheid biedt om de unieke flora en fauna en cultuur van de regio te ervaren. Het eiland is ook de thuisbasis van een aantal natuurbeschermingsinspanningen, waaronder de bescherming van de vaquita bruinvis en het behoud van de koraalriffen van het eiland.

Uitgaan

Al tientallen jaren staat Mexico bekend om zijn bruisende nachtleven. Van de bruisende bars en clubs van Mexico-Stad, de strandbars van Cancún en Playa del Carmen tot de themafestivals in de kleinere steden, er is voor elk wat wils als het gaat om het nachtleven in Mexico.

In Mexico-Stad is het nachtleven bruisend en levendig. Je kunt kiezen uit verschillende bars en clubs, van traditionele cantina’s tot moderne nachtclubs. De stad is ook de thuisbasis van een aantal live muziekpodia, waar je de beste Latijns-Amerikaanse muziek ter wereld kunt beluisteren. Maar het nachtleven kan ook verder gaan dan muziek, dansen en drinken, zoals je zult zien.

We zullen je niet vertellen over de beste bars en de beste nachtclubs, want daar zijn al 100 artikelen over online te vinden en het is allemaal volledig open voor interpretatie, maar in plaats daarvan zullen we je vertellen over een aantal gebieden die je misschien zou willen proberen of een aantal andere activiteiten om aan deel te nemen.

Ten eerste staat Mexico bekend om zijn heerlijke straateten. Van taco’s en tamales tot elotes en esquites, en dat is iets dat niet beperkt is tot een gebied in de stad, je kunt ze overal vinden en vooral buiten de clubs.

Lucha Libre of worstelen. CMLL organiseert shows in Arena Mexico, dat zich in het historische centrum van Mexico City bevindt.
The Crash is een relatief nieuwe worstelpromotie in Mexico-Stad. Het staat bekend om zijn harde, snelle stijl van worstelen en zijn innovatieve verhaallijnen. The Crash organiseert shows in de Domo de la Feria. Vergelijkbare evenementen zijn te vinden in Guadalajara, Monterrey, Morelia en meer.

Luister naar traditionele Mexicaanse bands in heel Mexico-stad, maar vooral in gebieden zoals Zocalo, Coyoacan of Xochimilco waar je ze openlijk op de pleinen kunt horen spelen. Hetzelfde geldt voor steden als Guadalajara, Merida, Oaxaca en elke andere stad.

Ga naar een typische cantina als je je een echte Mexicaan wilt voelen. Ook dit kun je overal in het land doen, maar elke staat heeft zijn eigen draai aan de ervaring en als je naar meerdere steden reist, raden we je aan om het op meer dan één locatie te proberen.

Culturele evenementen. Van kunsttentoonstellingen tot theatervoorstellingen. Er zijn het hele jaar door ook veel festivals. Mariachi, Ballet, Corridos, Folkloristische dansen om er maar een paar te noemen.

Gezinsvriendelijk

Mexico is een geweldige bestemming voor gezinnen die op zoek zijn naar een leuke en spannende vakantie.Hier zijn enkele van de beste gezinsvriendelijke activiteiten om van te genieten in Mexico:

Naast de al genoemde en in het algemeen populaire activiteiten zoals het bezoeken van de vele musea, archeologische ruïnes, het verkennen van stranden, wandelen, gratis wandeltochten, enz. zijn hier enkele andere minder bekende opties.

Mexico Stad

Kidzania. Kidzania is een interactief, educatief themapark dat kinderen een unieke kans biedt om rollenspellen te spelen en verschillende carrièrepaden te verkennen. Het is een plek waar kinderen kunnen leren over de wereld van werk in een leuke en veilige omgeving.

Hasbro City. Een nieuwe ruimte die in het teken staat van de merken en producten van het bedrijf. Dit is een ruimte waar fans van het bedrijf unieke ervaringen kunnen beleven, ondergedompeld in iconische merken zoals Monopoly, Transformers, My Little Ponny, Power Rangers en meer. Dit is de eerste in zijn soort ter wereld.

Six Flags México. Als je met oudere kinderen reist, is dit misschien iets voor jou, want dit is het grootste themapark in Latijns-Amerika en het enige Six Flags park buiten de Verenigde Staten. Het park werd geopend in 2000 en heeft meer dan 40 attracties, waaronder achtbanen, waterattracties en gezinsvriendelijke attracties.

IztapaSauria. Dit dinosaurusthemapark is gratis toegankelijk en heeft 13 mechatronische dinosaurusfiguren met geluid en beweging, looprekken, bankjes en themadozen, met als doel kinderen in vervoering te brengen.

Granja Las Américas. Een park met boerderijthema waar zowel kinderen als volwassenen zich vermaken in een gezinsvriendelijke, veilige buitenomgeving met een speeltuin, attracties, spelletjes en boerderijdieren.


Cancun

Xcaret. Een eco-archeologisch park in de Riviera Maya, Mexico. Het is een unieke bestemming die natuur, cultuur en plezier combineert. Bezoekers kunnen de vele attracties van het park verkennen, waaronder ondergrondse rivieren, Mayaruïnes en een vlinderpaviljoen.

Ventura Park. Een waterpark ontworpen voor plezier voor het hele gezin met toegevoegde ziplines, gokards, dolfijnen en klassieke auto’s.

Interactief aquarium. Zoals de naam al doet vermoeden een aquarium met live shows, unieke zeedieren en onvergetelijke ervaringen.

Voor koppels

Als je op zoek bent naar een romantisch uitje, dan is Mexico de optie voor jou! Witte zandstranden, wereldberoemde restaurants, verborgen juweeltjes, nachtleven, natuur, avonturen en al het andere dat een stel zou willen.

Naast het vermelden van de sites die de meeste reisgidsen al aanbieden voor veelvoorkomende reizen, willen we je graag een aantal andere, minder bekende activiteiten voor je liefdesreis presenteren.

El Callejón del Beso (het steegje van de kus), Guanajuato: een steegje waarvan wordt gezegd dat het het meest romantische plekje van de stad is. Men gelooft dat als twee mensen elkaar in het steegje kussen van balkon naar balkon, ze voor altijd samen zullen zijn. Het steegje is omzoomd met kleurrijke gebouwen en geplaveide straten en het is een populaire plek voor stelletjes om romantische foto’s te maken.

Isla de la Pasión (passie-eiland), Cozumel: Een verbluffend mooie bestemming niet ver van Cozumel. Het prachtige witte zand van het strand en het kristalheldere water bieden de beste locatie voor een romantisch en intiem moment en verbazingwekkende mogelijkheden voor een fotoshoot.

Puente del Amor (Brug van de Liefde), Leon: De brug staat symbool voor de liefde en is een populaire plek voor stelletjes om foto’s te maken en liefdesgeloften uit te wisselen. De brug is gemaakt van witte steen en is versierd met kleurrijke lichtjes en bloemen en een groot rood hart. Er wordt gezegd dat koppels die samen de brug oversteken een lange en gelukkige relatie zullen hebben.

Callejón del Romance, Morelia: Dit steegje ligt in het historische centrum van de stad en is omzoomd met kleurrijke gebouwen, geplaveide straten en gebloemde bomen. Het steegje staat bekend om zijn romantische sfeer, het is een geweldige plek voor een romantische wandeling of om gewoon te genieten van de bezienswaardigheden en geluiden van de stad.

Autocinema Coyote in Mexico Stad: Gelegen in het hart van de stad, is het niet alleen een geweldige manier om te genieten van een goede film – oude stijl vanuit het comfort van je auto. Het theater heeft een groot scherm en een geluidssysteem dat vanuit de auto te horen is. Je kunt er ook allerlei hapjes en drankjes kopen. Het theater bestaat al sinds de jaren 1970 en is een populaire bestemming geworden voor bioscoopbezoekers en liefhebbers die op zoek zijn naar een traditionele ervaring.

Playa del Amor (Lover’s Beach), Los Cabos: Het is een populaire bestemming voor koppels en honeymooners, omdat het een romantische sfeer en een adembenemend uitzicht op de Zee van Cortez biedt. Het strand is alleen per boot bereikbaar en wordt omringd door de iconische rotsformatie El Arco.

Voor alleenreizenden

Mexico is een geweldige en steeds groeiende bestemming voor soloreizigers gezien de openheid van de lokale bevolking, dat feit – hun wil om te helpen, samen met het feit dat het land een verscheidenheid aan activiteiten en attracties biedt om te verkennen en het feit dat het land opties heeft voor elk budget maakt het een ideale optie.

Hier zijn enkele tips om als soloreiziger van Mexico te genieten:

 • Blijf veilig: Mexico is over het algemeen een veilige bestemming voor soloreizigers, maar het is belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen. Onderzoek de gebieden die u wilt bezoeken en wees u bewust van uw omgeving.
 • Maak vrienden: Mexico is een geweldige plek om nieuwe mensen te ontmoeten. Sluit u aan bij een reisgroep of volg een cursus om andere reizigers te ontmoeten. U kunt ook lid worden van een plaatselijke ontmoetingsgroep of vrijwilligerswerk doen bij een plaatselijke organisatie.
 • Verken de cultuur: Mexico is een levendig en divers land met een rijk cultureel erfgoed. Bezoek musea, verken de markten en neem deel aan plaatselijke festivals.
 • Probeer het eten: De Mexicaanse keuken staat bekend om zijn verscheidenheid en smaak. Probeer het straateten, bezoek een lokaal restaurant of neem een kookcursus om traditionele gerechten te leren maken.

Het hele land zit vol wonderen waar je in je eentje van kunt genieten en alle moderne voorzieningen die je nodig hebt om in je eentje op ontdekkingstocht te gaan of nieuwe mensen te ontmoeten, dus als je op zoek bent naar mogelijkheden voor een solo-avontuur, houd Mexico dan in gedachten.

LGBTQ

LGBTQ-reizigers zullen een warm welkom vinden in Mexico, met veel steden en dorpen die een verscheidenheid aan diensten en voorzieningen bieden die speciaal zijn afgestemd op de LGBTQ-gemeenschap.

Mexico is ook de thuisbasis van een aantal LGBTQ-vriendelijke festivals en evenementen, waaronder de Queer Tijuana health and pride en de Queer Oaxaca Community.

Mexico-Stad is de thuisbasis van een bloeiende LGBTQ-scene, met een verscheidenheid aan bars, clubs en andere gelegenheden die zich richten op de gemeenschap. De stad organiseert ook een aantal jaarlijkse evenementen, waaronder het Mexico City Gay Pride Festival.
Colonia Juarez en Colonia Rosa zijn de twee meest voorkomende hotspots voor de LGBTQ bijeenkomsten, gezien alle kleurrijke bars en clubs die eigendom zijn van, beheerd worden door en geserveerd worden aan de gemeenschap.

Een paar aanraders zijn:

 • La Purísima
 • Lollipop
 • Marrakech Salon
 • El pecado
 • Tom’s Leather Bar
 • Baby


Puerto Vallarta is onlangs de top hotspot geworden voor de LGBTQ gemeenschap in Mexico. De stad is de thuisbasis van een levendige LGBTQ-gemeenschap, met veel bars, clubs en evenementen voor de LGBTQ-gemeenschap. Puerto Vallarta is ook de thuisbasis van de jaarlijkse Vallarta Pride viering, die elk jaar duizenden bezoekers trekt. Met zijn prachtige stranden, bruisende nachtleven en vriendelijke bevolking is Puerto Vallarta een geweldige bestemming.

Enkele plekken die je kunt proberen zijn:

 • Reinas 
 • La Chachalaca 
 • La Margarita 
 • Blondies Loft 
 • Mr. Flamingo


Guadalajara heeft een lange geschiedenis als veilige en inclusieve bestemming voor LGBTQ-reizigers, en het is de thuisbasis van een bloeiende lokale en buitenlandse LGBTQ-gemeenschap.
Guadalajara is de thuisbasis van een aantal LGBTQ-vriendelijke bars, clubs en restaurants, evenals een aantal LGBTQ-vriendelijke hotels en resorts.
Guadalajara is van oudsher een geweldige bestemming voor LGBTQ-reizigers die op zoek zijn naar een veilige en gastvrije plek om te ontdekken en te genieten. Met zijn levendige cultuur, vriendelijke bevolking en een breed scala aan LGBTQ-vriendelijke voorzieningen.

In deze stad raden we je aan om het te proberen:

 • Babel
 • Voltio
 • Riilax
 • Envy Trendy
 • Maskara’s
 • California’s


Hoewel Mexico niet de eerste optie is waar de LGBTQ-gemeenschap aan denkt bij hun volgende vakantie, is het toch de moeite waard om er nog eens over na te denken, want het hele land is erg acceptabel en tolerant en biedt veel mogelijkheden voor plezier.

Voor expats

Met de nieuwe technologieën en nieuwe mogelijkheden is Mexico een topbestemming geworden voor digitale nomaden, inwijkelingen of gewoon mensen die op zoek zijn naar nieuwe kansen en er zijn oneindig veel redenen waarom dat zo is. Mexico is een levendig en divers land met een rijke cultuur en veel mogelijkheden voor expats. Leven in Mexico als expat kan een geweldige ervaring zijn, het land heeft een warm klimaat, prachtige stranden en een grote verscheidenheid aan activiteiten om van te genieten. Bovendien zijn de kosten van levensonderhoud relatief laag, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor degenen die hun budget willen oprekken.

Verhuizen naar Mexico

Wanneer je als expat naar Mexico verhuist, is het belangrijk om goed onderzoek te doen. Zorg ervoor dat je de visumvereisten en het proces voor het verkrijgen van een werkvergunning, een visumverlenging of tijdelijk verblijf begrijpt, afhankelijk van je geval. Hoewel het geen vereiste is, zou het ook een voordeel zijn om vertrouwd te raken met de plaatselijke cultuur en gewoonten, evenals met de taal om het gemakkelijker te maken.

Het is ook belangrijk om vooruit te plannen voor je verhuizing. Zorg ervoor dat je een verblijfplaats hebt voor de eerste paar weken en een plan voor hoe je jezelf financieel gaat onderhouden. En ook al zullen ziekenhuizen nooit weigeren in geval van nood, toch is het aan te raden dat je formeel toegang krijgt tot gezondheidszorg en andere diensten die je misschien nodig hebt.


Mexico voor de winter (ontsnappen aan de kou)

Sinds het eind van de jaren 50 is Mexico de topbestemming voor Amerikanen en Canadezen uit de hogere klasse (de zogenaamde snowbirds) die ‘s winters sneeuwvrij wilden overwinteren. Vandaag de dag is Mexico nog steeds een topbestemming voor winterreizigers die de kou ontvluchten, maar het is niet langer een vereiste om tot de hogere klasse te behoren. Met de ontwikkeling van de infrastructuur, goedkopere manieren om te reizen, het gemak van nieuwe betaalmethoden en zelfs de mogelijkheden om op lange afstand te werken, is het doorbrengen van lange perioden in Mexico een mogelijkheid die voor de meeste mensen bereikbaar is, en de laatste jaren is het niet alleen een populaire bestemming voor Amerikanen en Canadezen, maar ook voor Europeanen die een meer exotische bestemming willen proberen, maar nog steeds met alle voorzieningen van een ontwikkeld economisch systeem, maar tegen een zeer betaalbare prijs. Met een oppervlakte van bijna 2 miljoen vierkante kilometer en een kustlijn van 10000 kilometer zijn er veel mogelijkheden om te overwinteren.

Een plek om te wonen vinden

Bij het vinden van een woning in Mexico moet je met een aantal dingen rekening houden. Ten eerste moet u beslissen of u een woning wilt huren of kopen. Huren is vaak de meest kosteneffectieve optie, vooral als u van plan bent om slechts voor een korte periode te blijven.

Bij het huren van een woning in Mexico moet je met een paar dingen rekening houden. Ten eerste moet u beslissen naar wat voor soort woning u op zoek bent. Wilt u een huis, een appartement of een appartement? U moet ook rekening houden met de locatie, omdat sommige gebieden duurder kunnen zijn dan andere.

Als je eenmaal hebt besloten wat voor soort woning je zoekt, moet je op zoek gaan naar potentiële huurwoningen. Je kunt online zoeken naar aanbiedingen of je kunt contact opnemen met een lokale makelaar die je kan helpen de perfecte plek te vinden.

We weten dat dit geen gemakkelijke beslissing is en we raden je aan om je eigen onderzoek te doen, maar hier zijn een paar nuttige artikelen die je ook kunt lezen.

article

Juridische aanbevelingen

We zijn geen advocatenkantoor en we kunnen helaas geen officiële juridische adviezen geven. Wat we wel kunnen doen is je adviseren om jezelf te informeren en experts te raadplegen bij elke belangrijke beslissing die je neemt als het gaat om verhuizen naar Mexico, dat is inclusief maar niet beperkt tot je migratievergunningen, het vinden van een plek om te wonen, het afsluiten van een ziektekostenverzekering, trouwen etc.

Het eerste wat u moet doen is een advocaat inhuren die gespecialiseerd is in immigratierecht. Dit is de beste optie als je op zoek bent naar uitgebreid advies over het proces van verhuizen naar Mexico voor een periode langer dan 6 maanden (aangezien dat over het algemeen de toegestane duur is als je als toerist binnenkomt). Een advocaat kan u helpen om de wettelijke vereisten voor het verkrijgen van een visum, verblijf en staatsburgerschap te begrijpen. Hij of zij kan je ook advies geven over andere juridische zaken die zich kunnen voordoen tijdens je verhuizing.

Een andere optie is om contact op te nemen met het Mexicaanse consulaat in je thuisland. Het consulaat kan je informatie geven over het proces van verhuizen naar Mexico en de benodigde documenten voor het verkrijgen van een visum. Ze kunnen je ook advies geven over andere juridische zaken die zich kunnen voordoen tijdens je verhuizing.

Tot slot kunt u ook contact opnemen met het immigratiekantoor van de Mexicaanse overheid. Dit kantoor kan u informatie geven over het proces van verhuizen naar Mexico en de benodigde documenten die u moet invullen, en in geval van nood zou uw eigen consulaat in Mexico u alle bescherming moeten kunnen bieden die u nodig heeft.

Lokale bevolking, reizigers en mede-expats ontmoeten

Naast de voor de hand liggende online opties zoals telegram expats groepen, CouchSurfing.com , meetup.com , Tinder enz. zijn er nog veel andere dingen die je kunt proberen als je op zoek bent naar een meer live ervaring.

 • Neem een dansles: Zumba, breakdance, hiphop zijn allemaal goede opties en hebben zeer open minded mensen, maar je kunt ook salsa of bachata proberen, omdat dit meer sociale en face-to-face dansen zijn zal het je helpen om het ijs veel sneller te breken.
 • Doe mee aan een yogales: Yoga is een van die activiteiten die beroemd is om alle goede redenen, het is goed voor de geest, het is goed voor het lichaam en het is goed voor de geest en zoals het uitwijst is het ook heel goed voor het sociale leven omdat yogi’s erg open staan voor alles en ze zullen niet alleen geïnteresseerd zijn om je te ontmoeten, maar ze kunnen je ook introduceren bij nieuwe andere activiteiten.
 • Word lid van een taaluitwisselingsgroep of richt een taalgroep op: je kunt er veel vinden in de sociale media, en als je er geen vindt, kun je je eigen groep oprichten. De lokale bevolking zal het leuk vinden om Engels of een andere taal te oefenen en jij zult blij zijn als je Spaans oefent.
 • Ga naar een karaokebar: maak indruk op de plaatselijke bevolking met je vlekkeloze accent door je favoriete nummer te zingen en laat ze dan gewoon naar je toe komen. De muziek en de sfeer hebben het harde werk al gedaan.
 • Doe een gratis wandeling: Niet omdat het de naam van deze site is, maar omdat het waarschijnlijk de beste manier is om andere reizigers te ontmoeten. Je kunt iedereen die al eens een gratis rondleiding in een stad heeft gedaan vragen hoe makkelijk het is om in die paar uur nieuwe vrienden te maken. Omdat zij waarschijnlijk ook nieuw zijn in de stad, zullen ze er zeker voor openstaan om iets met je te gaan drinken of eten en hun ervaringen te delen.

En aan het eind van de dag kun je alleen maar -hola- zeggen tegen de mensen die je tegenkomt, je zult verrast zijn hoe open de mensen in Mexico zijn en hoe blij ze zullen zijn om je te ontmoeten.

Financiële adviezen

Reizen naar Mexico met een budget kan een geweldige manier zijn om het land te ervaren zonder de bank te breken en hoewel dit geen regels zijn, kan misschien iets van deze informatie worden gebruikt voor je reis.

Handige dagelijkse tips

Gebruik geldautomaten om geld op te nemen. Geldautomaten zijn een geweldige manier om aan geld te komen in Mexico. Zorg ervoor dat u geldautomaten gebruikt die zich in banken of andere veilige locaties bevinden, omdat deze de meest nauwkeurige wisselkoers hebben en wissel alleen geld in het geval dat u problemen hebt met uw kaarten, omdat de koers op thuiswissellocaties kan variëren.

Gebruik een creditcard voor aankopen als dat mogelijk is. Creditcards zijn een veilige en handige manier om aankopen te doen in Mexico. Controleer bij uw creditcardmaatschappij of ze speciale aanbiedingen of kortingen hebben voor het gebruik van uw kaart in Mexico.

Kijk voor aanbiedingen. Veel luchtvaartmaatschappijen, hotels en touroperators bieden kortingen en pakketten aan waarmee u geld kunt besparen.

Kijk rond voor activiteiten. Veel activiteiten in Mexico kunnen duur zijn, dus door rond te shoppen en niet de eerste de beste optie te nemen kunt u de beste deals vinden en in veel gevallen is onderhandelen over de prijs acceptabel.

Geld verdienen tijdens het reizen

Als je geen digitale nomade bent en geen online baan hebt, kun je nog steeds geld verdienen terwijl je reist. Van investeren tot freelancen tot het geven van Engelse les of les in je moedertaal, er zijn verschillende manieren om geld te verdienen terwijl je onderweg bent.

 • Je kunt altijd beleggen bij een gerenommeerde broker, dit is nu de meest gebruikelijke en minder tijdrovende manier die reizigers gebruiken om onderweg geld te verdienen. Er zijn nu veel opties waar je uit kunt kiezen, waarbij je een investering kunt doen en deze met de tijd kunt laten groeien.
 • Freelancen is een geweldige manier om geld te verdienen terwijl je reist. Je kunt freelance werk vinden op verschillende gebieden, zoals copywriting of webdesign.
 • Je kunt lesgeven. Als buitenlander kun je nieuwe kennis meebrengen naar plaatsen waar je reist en het niet eens weten. Van het onderwijzen van je moedertaal of een andere taal die je vloeiend spreekt en zelfs dingen waar je nooit aan gedacht hebt zoals: traditionele gerechten koken, decoratie in je eigen stijl, of hobby’s die je leuk vindt zoals muziek of dansen en zelfs sporten.
 • Je kunt ook geld verdienen door reisleider te worden. Je kunt in veel landen een baan als reisleider vinden omdat het leren van de cultuur en geschiedenis van een bepaald gebied minder tijd kost dan een volledige carrière en reisbureaus zijn altijd op zoek naar mensen met een perfect accent om toeristen te begeleiden.
 • Als dat geen optie is en je slechts een paar dagen per stad wilt blijven, kun je ook gaan werken als serveerster, hostelhouder of kroegpromotor.
 • Je kunt je foto’s online verkopen, er zijn veel platforms die hoge resolutie foto’s van ongewone plaatsen kopen.

Er is een oneindige lijst met mogelijkheden om onderweg geld te verdienen en dit zijn er maar een paar, maar je kunt ook ons meer volledige en gedetailleerde artikel bekijken over hoe je kunt verdienen en reizen.

Toeristenvallen vermijden

Onderzoek voordat je gaat: Het lezen van deze reisgids is een goed begin, maar doe ook zelf wat onderzoek naar het gebied dat je gaat bezoeken. Lees beoordelingen van andere reizigers, zoek lokale attracties op en vraag vrienden die er al zijn geweest om advies.

Vraag de plaatselijke bevolking om advies: Vraag de plaatselijke bevolking om advies over waar je naartoe kunt gaan en wat je kunt doen. Zij kunnen je vertellen wat de beste plekken zijn om te bezoeken en welke toeristenvallen je moet vermijden.

Vermijd grote groepen: Tourgroepen zijn vaak het doelwit van toeristenvallen. Vermijd grote groepen en kies voor kleinere, intiemere ervaringen.

Wees niet bang om nee te zeggen: Als je wordt benaderd door iemand die je iets probeert te verkopen, wees dan niet bang om nee te zeggen. Wees streng en beleefd en wees niet bang om weg te lopen.

Als je souvenirs koopt, vergelijk dan de prijzen van winkel tot winkel en vermijd plaatsen die geen prijskaartje aan hun producten hangen.

Een budget maken
 • Schat je totale reiskosten: Begin met het onderzoeken van de kosten van vluchten, hotels, huurauto’s en andere transportkosten. Houd ook rekening met de kosten van maaltijden, entertainment en andere activiteiten die je van plan bent te doen tijdens je reis.
 • Stel een budget vast: Als je eenmaal een schatting hebt van je totale reiskosten, stel dan een budget voor jezelf vast. Bedenk hoeveel je je kunt veroorloven en hoeveel je bereid bent uit te geven.
 • Zoek manieren om geld te besparen: Onderzoek manieren om geld te besparen op je reiskosten. Zoek naar kortingen op vluchten, hotels, huurauto’s en andere transportkosten. Overweeg het gebruik van openbaar vervoer of carpoolen om geld te besparen op vervoerskosten.
 • Houd je uitgaven bij: Als je eenmaal een budget hebt vastgesteld, houd dan je uitgaven bij om ervoor te zorgen dat je binnen je budget blijft. Houd al je bonnetjes en uitgaven bij om er zeker van te zijn dat je niet te veel uitgeeft.
 • Pas je budget aan als dat nodig is: Als je merkt dat je te veel uitgeeft, pas dan je budget aan. Overweeg om bepaalde activiteiten te schrappen of goedkopere alternatieven te zoeken.

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om onze reisgids te lezen! We hopen dat u net zoveel plezier heeft beleefd aan het lezen als wij aan het onderzoeken en schrijven ervan. We hopen dat het nuttig is geweest bij het plannen van uw volgende of huidige reis naar Mexico en dat u geniet van elke nieuwe bestemming die u vindt. Als u vragen of feedback hebt of als u iets wilt laten onderzoeken, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. En deel het als u het nuttig vindt, we horen graag van u!

Related articles

Volledige reisgids voor Mexico
De volledige Mexico Reisgids 2023 heeft alles wat je wilde weten voor je reis naar Mexico! En als dat niet zo is, laat dan
Detailed Travel Guide Campeche

Campeche is a charming city located on the coast of Mexico with well-preserved fortresses and walls, which were part of the city’s defensive system

1 thought on “Volledige reisgids voor Mexico”

 1. The Beatles – легендарная британская рок-группа, сформированная в 1960 году в Ливерпуле. Их музыка стала символом эпохи и оказала огромное влияние на мировую культуру. Среди их лучших песен: “Hey Jude”, “Let It Be”, “Yesterday”, “Come Together”, “Here Comes the Sun”, “A Day in the Life”, “Something”, “Eleanor Rigby” и многие другие. Их творчество отличается мелодичностью, глубиной текстов и экспериментами в звуке, что сделало их одной из самых влиятельных групп в истории музыки. Музыка 2024 года слушать онлайн и скачать бесплатно mp3.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Find Your Perfect Tour